Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

View previous topic View next topic Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by blur on 17th December 2014, 9:02 pm

Lakukan yg terbaik.. Inn shaa Allah... Alhamdulillah syukur sbb menegur silap sy... Inn shaa Allah semuanya dgn Izin Allah... Terimakasih sahabat... Assalam...

blur
Warga Baru

Posts : 40
Join date : 05/12/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by thebeatles on 17th December 2014, 8:37 pm

blur wrote:Allahuakhbar...  sahabatku thebeatles... Bertabahlah... Allah perancang yg terbaik.. Inn shaa Allah DIA tau apa yg terbaik utk kita semua... Kun Fa Ya Kun... Yakinlah dgn kuasaNya... Jgn sedih ya.. Bykkan zikir dan berdoa... Inn shaa Allah mesti ada di antara kita Allah makbulkan doanya... ☺️

*Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya! *Amat besar kebenciannya di sisi Allah kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya.

Al-Quran surah ash shaf ayat 2 & 3..

terbaik bg ALLAH adlh terbaik atas ape yg kita usahakan, lakukan saudare.. ALLAH x suruh mungkir janji... mengapa masih cakap ini semua perancangan ALLAH ?...

thebeatles
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 161
Join date : 25/06/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by blur on 17th December 2014, 8:30 pm

Allahuakhbar... sahabatku thebeatles... Bertabahlah... Allah perancang yg terbaik.. Inn shaa Allah DIA tau apa yg terbaik utk kita semua... Kun Fa Ya Kun... Yakinlah dgn kuasaNya... Jgn sedih ya.. Bykkan zikir dan berdoa... Inn shaa Allah mesti ada di antara kita Allah makbulkan doanya... ☺️

blur
Warga Baru

Posts : 40
Join date : 05/12/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by brontox on 17th December 2014, 8:26 pm

sabarlah duhai hati. sama2 doa. kali ini mesti jadi. mereka org atas yakin dan pasti, maka kita2 di bawah ini usah gusar. serahkan pada ALLAH untuk menilai. dan sepastinye ALLAH lah sebaik2 hakim dan penghukum.

brontox
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 124
Join date : 02/12/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by thebeatles on 17th December 2014, 8:24 pm

x tahu nak kata apa dah.... 2 mggu di ban, masuk semula...baca balik setiap entri, sgt2 berat bahu nak pikul.. saya macm kalian semua juga... terkadang fikir, kenapa sebab orang lain kita yg nak kena pikul kesilapan itu.. berilah sh2 yg x de ape masalah ni. yg ade masalah tu berikan kemudian... skrg dah dpt tarikh baru.. kali ini pasti dan konfem katanye... sama2 nantikan..


Last edited by thebeatles on 17th December 2014, 8:42 pm; edited 1 time in total

thebeatles
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 161
Join date : 25/06/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by blur on 17th December 2014, 8:08 pm

Assalam juga.. Cer try skali lg.. Mesti dh bleh dh... Inn shaa Allah ada masa depa jwb la tu.. Berprasangka baik lah sahabatku...

blur
Warga Baru

Posts : 40
Join date : 05/12/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by pandang2 on 17th December 2014, 6:24 pm

Waalaikumsalam.....rasanya syarat utk ber"PM" tu dh cukup bang sebab tengok post abang tadi ngam2 post yg kelima iaitu syarat min utk ber"PM". Dah boleh try pm sml ke informer kita.

pandang2
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 164
Join date : 19/08/2014
Location : Selangor

Back to top Go down

JANGAN TUNDA LAGI - TOLONGLAH

Post by ahasrin on 17th December 2014, 5:43 pm

Assalamu'alaikum! Rasanya dah semakin dekat... tapi dah ada hal pulak tertunda-tunda aje akhir2 ni.... Bila ada yang musykil & bertanya, ada pulak yang melenting semacam marah pulak.... Sejak bila jika ada yang tertanya-tanya menjadi kesalahan.... Contoh masalah saya nak semak pa/pm saya ada masalah tak. Saya juga ingin tahu adakah orang yang kutip wang semasa tandatangan dokumen 'Bai'ah' dengan saya itu dipanggil leader atau jika tidak saya rujuk dia tu sebagai siapa dlam organisasi kita ni! Sebab saya tak mahu jejas nama sesiapa secara terbuka ada orang cadangkan saya 'pm' sahaja seorg/berdua nama glamour sbg informer king ke superpower ke; tapi bila 'pm' keluar mesej saya kurang layak (limit tak cukup) nak buat 'pm'.....Jadi kalau camtu ada musykil tak usah tanya...Diam aje, sampai bila nak tunggu kepastian utk dapat jawapan kpd musykil kita....Pasti saya akan fikir tuan-tuan di atas semacam 'not people friendly'....Kita manusia diberikan Allah ilmu & fikiran, pastinya kita ada banyak tafsiran tentang apa jua yang berlaku. So kalau ada pertanyaan atau persoalan, sila orang atas fahamkan persoalan & jangan serangbalas dgn fikiran negatif kpd yang bermusykilan......Terima kasih, wassalam....Semoga organisasi-Yayasan kita ni terus maju jaya & jangan sekali-kali ada sebarang bentu penganiayaan. Seruan ini saya berikan ikhlas sebagai harapan tiada sebarang penyelewengan dalan Organisasi-Yayasan kita ini......WaLlahuaklam.

ahasrin
Warga Baru

Posts : 30
Join date : 30/10/2014
Age : 61
Location : BERANANG

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by hatawonbin on 17th December 2014, 4:33 pm

Fenin..penin lalat..

hatawonbin
Warga Baru

Posts : 13
Join date : 11/12/2014

Back to top Go down

Split Thread

Post by rofamomu on 17th December 2014, 11:49 am

Fening
Fening
Fening
Penin
Penin
Penin
Mana satu nak pakai nie
Byk sgt infonye
Org bwh slalu mcm ni
Org atas slalu mcm tu
Tolong
Tolong
Yola
Jgn tunda lagi tarikhnya
Dah tak tahan dah
Dah rasa nak terkucil dah

rofamomu
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 67
Join date : 03/12/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by blur on 17th December 2014, 3:10 am


"Ku menunggu
Ku tunggu engkau muncul dlm bank aku
Utk ku bayar segala hutang2ku
Biar lega hidupku dan juga otakkuuuuu "

**Nyanyi ikut versi Ella "Ku Merindu"

blur
Warga Baru

Posts : 40
Join date : 05/12/2014

Back to top Go down

Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by rofamomu on 16th December 2014, 3:08 pm

Janji mesti ditepati
Tolong jangan tunda tarikh lagi
Jangan
Jangan
Jangan
jangan tunda tarikh lagi
Tolong
Tolong
Tolong
Tolong

rofamomu
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 67
Join date : 03/12/2014

Back to top Go down

Re: Jangan Tunda Lagi - Tolonglah

Post by Sponsored content Today at 1:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum