jom meroyan

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: jom meroyan

Post by amylin89 on 27th November 2014, 1:06 pm

Hahahaha brgelak ktwa sjenak agar x trus trusan meroyan!! Peaceeee

amylin89
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 137
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by harapan on 27th November 2014, 1:03 pm

Tersebaaaau air sirap den... Hehe...mcm2 la amylin ni.. Hehehe

harapan
Bonzer Forum
Bonzer Forum

Posts : 391
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by Aryan on 27th November 2014, 1:00 pm

amylin89 wrote:Assalamualaikum semua.. Ermm nak tanya pendapat ni.. Ada sapa² tau boleh la bg pendapat.. Dh lama nk tanya tapi tkde masa yg sesuai.. Mungkin dlm ramai² kat forum ni tau ke.. Tkpe la.. Cuma nk bincang.. Cerita sini habis sini.. Dah tnya ramai kawan², tp still tak dapat nak selesaikan.. Takut jgk nk tanya.. kot silap thread.. kadang sy cakap semua  tk faham.. kadang sy serious diorg cakap sy main².. Tp tetap kena tanya jgk.. sbb korg org lama.. harap korg jwb yg sebetulnya.. jgn tipu²..... Kang tk pasal² huru hara... Tp rasa ok kot, tp tk tau la pulak.... Ni sebenarnya nk tanya......Betul ke roti gardenia tu enak dimakan begitu saja?


Argghhhhh tension aku......baca punya panjang siap berdebau-debau hati...last-last pasal roti? hahahahahhah terbaek sis lol!

Aryan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 132
Join date : 15/12/2013
Location : Lawrence, Kansas

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by amylin89 on 27th November 2014, 12:57 pm

Assalamualaikum semua.. Ermm nak tanya pendapat ni.. Ada sapa² tau boleh la bg pendapat.. Dh lama nk tanya tapi tkde masa yg sesuai.. Mungkin dlm ramai² kat forum ni tau ke.. Tkpe la.. Cuma nk bincang.. Cerita sini habis sini.. Dah tnya ramai kawan², tp still tak dapat nak selesaikan.. Takut jgk nk tanya.. kot silap thread.. kadang sy cakap semua tk faham.. kadang sy serious diorg cakap sy main².. Tp tetap kena tanya jgk.. sbb korg org lama.. harap korg jwb yg sebetulnya.. jgn tipu²..... Kang tk pasal² huru hara... Tp rasa ok kot, tp tk tau la pulak.... Ni sebenarnya nk tanya......Betul ke roti gardenia tu enak dimakan begitu saja?

amylin89
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 137
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by harapan on 27th November 2014, 12:44 pm

Insyaallah tuan.. Hajat yang baik mudahan allah permudahkan..

Selalu jgk sy ke utara@pantai timur..

harapan
Bonzer Forum
Bonzer Forum

Posts : 391
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by Aryan on 27th November 2014, 12:40 pm

harapan wrote:Tuan aryan area KL?

Saya 250KM dari KL, Tuan Harapan. 2 jam gak lah kalau naik keta huhuhuhu Cool Cool

Aryan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 132
Join date : 15/12/2013
Location : Lawrence, Kansas

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by harapan on 27th November 2014, 12:39 pm

Tuan aryan area KL?

harapan
Bonzer Forum
Bonzer Forum

Posts : 391
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by Aryan on 27th November 2014, 12:34 pm

harapan wrote:Tuan Aryan,

Sempat lagi tu sambil makan nasi berforum tu.. Hehehe.. The beatles ek.. Hehehe.. Sy x penah kenal die tp gaya penulisan die sy dpt gambarkan die seorg jujur.. Itu personal dr saya.. Ya mana mgkin tak berjumpa sapa dpt mengenali seseorg? Bagi saya simple.. Sy sentiasa berdoa " ya allah ya tuhanku, sisihkanlah aku berjumpa org2 yang boleh menyesatkan ku dan temuilah aku dengan manusia yang berilmu/beramal dan beriman denganmu" saya yakin doa itu dan senantiasa bersangka baik.. Tp saya ni manusia x lepas dr kesilapan... Insyaallah buatlah yang terbaik nescaya kebaikan akan menjelma didepan mu...

Hmmm.. Dh jadi tazkirah plak.. Ehemmm.. The beatles jgn plak ko hentam aku kat sini plak.. Kasila chan aku cr makan...Hehehe..

Maaf ya bukan menasihati tp ini adalah renungan buat diri saya..



Makan baik-baik bro, kang tersedak plak huhuhu. Tu pasal ler kita sume kena gathering oneday nanti (bila dah dapat dana ler). Borak-borak, sembang sembang. Sambil tukau-tukau idea tu bleh gak intai-intai peluang bisnes, tul tak bro?. Saya pun setuju yang thebeatles tu baik orang nyer,

eh...jom ngeteh huhuhu Cool Cool Cool Cool Cool

Aryan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 132
Join date : 15/12/2013
Location : Lawrence, Kansas

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by Aryan on 27th November 2014, 12:30 pm

Iyeeeeeeeeee.....tepat skali kata Cik RE kita tu Laughing Laughing Laughing Laughing

Aryan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 132
Join date : 15/12/2013
Location : Lawrence, Kansas

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by harapan on 27th November 2014, 12:29 pm

Tuan Aryan,

Sempat lagi tu sambil makan nasi berforum tu.. Hehehe.. The beatles ek.. Hehehe.. Sy x penah kenal die tp gaya penulisan die sy dpt gambarkan die seorg jujur.. Itu personal dr saya.. Ya mana mgkin tak berjumpa sapa dpt mengenali seseorg? Bagi saya simple.. Sy sentiasa berdoa " ya allah ya tuhanku, sisihkanlah aku berjumpa org2 yang boleh menyesatkan ku dan temuilah aku dengan manusia yang berilmu/beramal dan beriman denganmu" saya yakin doa itu dan senantiasa bersangka baik.. Tp saya ni manusia x lepas dr kesilapan... Insyaallah buatlah yang terbaik nescaya kebaikan akan menjelma didepan mu...

Hmmm.. Dh jadi tazkirah plak.. Ehemmm.. The beatles jgn plak ko hentam aku kat sini plak.. Kasila chan aku cr makan...Hehehe..

Maaf ya bukan menasihati tp ini adalah renungan buat diri saya..



harapan
Bonzer Forum
Bonzer Forum

Posts : 391
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by realitiemas on 27th November 2014, 12:26 pm

ya masing2 ada pendapat masing2 cuma pastikan keselamatan kita sefamily terjamin .... wrote:

insyaallah..thnk positif.................allah ada dcc kita senntiasa...keslmatn tu sudah pasti kita titik beratkan sejak join dana..ye tak?

realitiemas
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 240
Join date : 21/11/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by danzig08 on 27th November 2014, 12:16 pm

ya masing2 ada pendapat masing2
cuma pastikan keselamatan kita sefamily terjamin ....


danzig08
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 11/07/2014

Back to top Go down

MEMBANGUNKAN MELAYU MALAYSIA KITA

Post by realitiemas on 27th November 2014, 11:44 am

Bgus klu dpt buat gathering dgn forumer2 dlm ni...sapa2 yg nk dtg atau x, itu terpulang pada diri msing2...aku stuju dgn tuan aryan...masa itu jugaklh kita boleh berbincang secara bertentang mata dan memberi pendapat secara terus terang dan yg penting skali mengeratkan silatulrahim kita sesama islam... wrote:

ASSALAMUALAIKOM...betul tu saya setuju Very Happy Very Happy Very Happy

realitiemas
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 240
Join date : 21/11/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by bauri71 on 27th November 2014, 11:35 am

Bgus klu dpt buat gathering dgn forumer2 dlm ni...sapa2 yg nk dtg atau x, itu terpulang pada diri msing2...aku stuju dgn tuan aryan...masa itu jugaklh kita boleh berbincang secara bertentang mata dan memberi pendapat secara terus terang dan yg penting skali mengeratkan silatulrahim kita sesama islam...

bauri71
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 206
Join date : 29/10/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by Aryan on 27th November 2014, 11:03 am

danzig08 wrote:kepada sape2 yg nak buat perjumpaan ala2 reunion ni berpikirlah berjuta kali
kalo anda xberapa nak kenal org itu xperlulaa buat
rambut sama hitam hati kita xtau
kita xtau berapa yg semua org dapat
kalo ada diantara yg dah dpt tp masih ada PHD tersimpan
x ke bahaya tu buat perjumpaan

Saya rasa nak buat perjumpaan selepas dapat dana, bukan satu perkara yang x bagus. Hal "dapat" tu jangan ler bagitau bila berjumpa nanti, tujuan kalau gathering tu dibuat adalah untuk suaikenal dan beramah mesra, sambil tergelak-gelak mengimbau kenangan sewaktu berforum, tu jer. Mana tau kot-kot ada idea idea bisnes yang boleh dikongsi. kan ke bagus tu?

>>>>> nak jugak tengok Tuan harapan ngan Tuan Thebeatles makan semeja sambil tepuk-tepuk bahu ....huhuhuhu bounce bounce bounce bounce

Aryan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 132
Join date : 15/12/2013
Location : Lawrence, Kansas

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by harapan on 27th November 2014, 10:08 am

Think positive

harapan
Bonzer Forum
Bonzer Forum

Posts : 391
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by danzig08 on 27th November 2014, 10:00 am

kepada sape2 yg nak buat perjumpaan ala2 reunion ni berpikirlah berjuta kali
kalo anda xberapa nak kenal org itu xperlulaa buat
rambut sama hitam hati kita xtau
kita xtau berapa yg semua org dapat
kalo ada diantara yg dah dpt tp masih ada PHD tersimpan
x ke bahaya tu buat perjumpaan

danzig08
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 11/07/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by danzig08 on 27th November 2014, 9:56 am

saya tak menaruh harapan yg tinggi utk dapat berjuta2
tapi sekadar dapat hidup tanpa hutang dan dpt beli keperluan semasa tanpa pening2 lg pun sudah cukup...

so xperlu nk pening2 kene buat proposal laaa bagai kalo nk dptkan dana besar yg dijanjikan semasa meminta bantuan dahulu

manuasia mana2 pun manusia juga
masa meminta bantuan janji sampai langit
bila nak memberi semula macam2 proses plakk nak kene buat

* sila letak nasi tambah

danzig08
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 11/07/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by harapan on 27th November 2014, 9:16 am

Since sini tempat meroyan.. Sy teringin nak meroyat seminit.. Heehehe

Tuan/puan.. Kalu dh dpt nnt jgn ckp beli barangan sekolah, sekolah n cikgu semua tu bole bikin jadi private School.. Hehe

harapan
Bonzer Forum
Bonzer Forum

Posts : 391
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by danzig08 on 27th November 2014, 9:08 am

harap2 laaa dapat dlm bulan disember ni gakk
lega sket nak membeli barangan2 sekolah anak2

danzig08
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 11/07/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by amylin89 on 27th November 2014, 5:02 am

Tuan Usrok76, hahaha kreatif btul jwpn Tuan! Sy pn x trfikir cmtu. Hahaha :-D

amylin89
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 137
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by usrok76 on 27th November 2014, 4:20 am


Soklan : Ap akn jadi kalu pokok2 jd ikan, tanah jadi ikan, laut jadi ikan, sungai pun jadi ikan?

Haha skdr selingan!
orang jadi gilaaaaaaaa hahahahaha

usrok76
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 77
Join date : 13/08/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by amylin89 on 26th November 2014, 10:18 pm

Setiap kesulitan itu, akan datang pula bersmanya kesenangan..usah gusar..Allah itu sntsa melihat dan mengetahui perihal hamba hambaNya..Dia tidak pernah terlelap hatta walau sesaat pun. Smile

amylin89
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 137
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by amylin89 on 26th November 2014, 10:12 pm

Sabar.. Sabar.. Jgn meroyan Tuan Danzig08.. adat permainan ad mng ad klh.. Jom kita kira hutang yg nk dbyr nnt..lump sum trmsk interest! Hahahaha..ke arah hdp bebas tnpa hutang~~ ngeee

amylin89
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 137
Join date : 31/05/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by danzig08 on 26th November 2014, 10:06 pm

Arghhhh nak meroyannnnnn
bolaaa kalahhhhhhh
arghhhhhhhhhhh

danzig08
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 150
Join date : 11/07/2014

Back to top Go down

Re: jom meroyan

Post by Sponsored content Today at 1:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum