ROP SAHAJA

Post new topic   Reply to topic

Page 20 of 24 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next

Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by NanaNanot on 11th April 2018, 8:52 am

Dh ada berita bru ke bongakman?masih blum dpt news lg..last akk 2 ckp tnggu clear dlm acc dia je..xthu dh clear ke blum sbb dia xwatsapp lg..biasanya dia akn watsapp klu ada news bru

NanaNanot
Warga Baru

Posts : 15
Join date : 20/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Zal on 11th April 2018, 8:30 am

Alhamdulillah...syukur...Bongakman...walau diri mu tak Ku kenal....tatapi rokok DUNHILL mu tetap...menjadi pujaan hatiku...cut

Zal
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 11th April 2018, 8:20 am

tu dia ayat bonogman blh buat org yg dh meluat rop ni senyum smpai tlinga blik

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Bongakman on 11th April 2018, 7:40 am

Terbaru..taktahukan...hahahahaha jajajajajaja
Ok lex2 semua progress cun2....lepas ni yang terbeban yang membeban yang kebeban akan menerjah kepada anda semua yang menunggu kan saat indah perkara ini...tenang2 lex2 buat persediaan dan persiapan utk menghadapinya...kerana ia umpama satu empangan yang pecah....yang pandai selamat yang xpandai tapi ngaku pandai akan mati lemas telan air kembung perut...huhuhu salam jutawan bilionwan kpd yg terlibat yang main tumpang2 nama kerna dipermainkan salam 1 malaysia salam duit kene beku jangan jadi gila...hehehehe
avatar
Bongakman
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 122
Join date : 28/11/2017

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 11th April 2018, 7:13 am

Kang aku cakap ko ni jutawan baru bodoh kang marah plak. Aku cuma nk bgtau ROP ni bukan dana High Risk High Return tu je. Tu la kecik2 tak nak beli Laptop.

King Kong
Warga Baru

Posts : 18
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Kahkahkah

Post by Jutawanbaru on 11th April 2018, 2:38 am

Dh rasa dana ni tkde lesen yg ko masuk tu pesal kingkong?? Nnti aku ckp kongkang marah. Dari bodo smpai cerdik semua tau dana ni mcmana. Org cerdik tkkn abiskan harta utk dana. Just cuba nasib,kalau dpt alhamdulillah. Kalau tak, redha je sbb dh usaha. Yg bodo dlm ni hanya perabis semua harta lepastu meroyan. Tamak haloba. Kalau tk paham lg tktaulah. Mmg kelabu dgn meroyan je otak smpai mata dh tk nmpak. Kahkahkah

Jutawanbaru
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 11th April 2018, 1:00 am

High risk high return ni ungkapan tuk dana2 yg sah dan ada lesen aja woit.. Kang kata bodo marah plak

King Kong
Warga Baru

Posts : 18
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 11th April 2018, 12:58 am

Memang tak la... ada ke leader2 tu nak bagitau kat kita risk nya besar untuk tak akan dapat pulangan kalau join rop ni... semua bukak ayat2 manis..

El 2015
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 11th April 2018, 12:56 am

Cuba define kan risk in investment....

El 2015
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by King Kong on 11th April 2018, 12:55 am

Kanneee

King Kong
Warga Baru

Posts : 18
Join date : 15/03/2018

Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 11th April 2018, 12:53 am

Hehe.. zandra. Leader2 tu ada tunjuk portfolio semua ke... nak cakap HIGH RISK HIGH RETURN konon.

El 2015
Guest


Back to top Go down

hehe

Post by zandra on 11th April 2018, 12:42 am

jutawanbaru tu sentuh hal jual aset nk masuk ROP je. dia tk ckp pun dia sekutu ROP nih. pelik la. kita nk negatif pun biarla befakta. kan kes budak tu jual laptop smpai tk dpt pointer elok. bg aku mmg tindakan dia tu kurang bijak,,a.k.a ayat kasarnye.. b****. sebab ramai luah jual semua harta aset nk masuk ROP, tu mmg tindakan yg kurang cerdik. dh tau ROP ni investment mcmana, (high risk) yg gi masuk sampai papakedana tu kenapa? tak sangka ramai pulak yg terasa dalam ni. hurmmmm
Hadam ayat niii "HIGH RISK HIGH RETURN". masuk ikut kudrat masing2, jgn smpai tamak habis semua harta terjual gara2 ROP.

zandra
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 11th April 2018, 12:40 am

ntahla...tunggu esok pagi...in shaa Allah cerah.....

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by xleh sabar dh ni.... on 11th April 2018, 12:38 am

bila duit nk kredit ke acc vvip???cuba bg pncrhan skit

xleh sabar dh ni....
Guest


Back to top Go down

Kahkahkah

Post by Jutawanbaru on 11th April 2018, 12:36 am

jenis smpai dh tkde ruang nk pikir.. royan lebih, mcmnilah. aku ckp lain, ko paham lain. adoi! Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Jutawanbaru
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 11th April 2018, 12:34 am

Jutawanbaru memang bijak. Jutawanbaru tak bodo. Jutawanbaru join rop laluan betul. Jutawanbaru join rop direct owner kan? Atau Jutawanbaru join direct Abdul Rahim? Atau Jutawanbaru join direct Zainal Azlan? Atau jutawanbaru join direct Hamid? Proxy2 tu terima sumbangan kecik2 puluh2 ringgit ke Jutawanbaru?

El 2015
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 11th April 2018, 12:29 am

Jutawanbaru memang bijak. Jutawanbaru join sikit je RM50 nanti dapat pulangan RMjuta2. Bijak... bijak.

El 2015
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 11th April 2018, 12:26 am

Ketawa pun berdekah2.

El 2015
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 11th April 2018, 12:24 am

Jutawanbaru ni memang bijak. Pandai dalam pelaburan. Join rop dari mula rasanya.

El 2015
Guest


Back to top Go down

ROP

Post by 2U on 11th April 2018, 12:22 am

Bg aku pulak.. Jutawan baru ni bodoh. Nie forum negative, tempat org yang xpuas hati. Yg ko nk positive sgt menyalak mcm hero ape hal..

Vavi.

2U
Guest


Back to top Go down

Tingkat Rezeki

Post by Guest on 11th April 2018, 12:20 am

Dah bagitau sebelum nie, budak darjah enam sekolah Tamil pun akan ketawakan anda.. bagi RM50, dpt balik RM20 juta... Diulangi... RM50.00 get RM20,000,000.00!!!

Yea lah.. mungkin pemikiran saya takat budak darjah enam sekolah Tamil tu aje, kan?

Dan pemikiran kamu nie level2 yg ada ijazah.. yg ada PhD & publish journal impact factor >10... (geli hati)

Sekejap cakap melabur kat JP Morgan.. RM1,000,000,000.00 get RM1,000,000,000,000.00!!!

Sekejap cakap duit datang dari Federal Reserve.. ("kepala hotak hang berjambul!!!")

Eh, mungkin jugak Tun Daim nak sedekah kot.. yea lah, hari tu ada yg berbunyi cakap Tun Daim bnyk duit...

Atau pun watak misteri yg pernah selamatkan ekonomi Dubai suatu masa dulu (yg nie depa kata rahsia... org tertentu aje yg tau.. haha!)

Tak pun dana dari millionaire.. silap.. billionaire.. eh silap lagi... trillionaire.. eh bukan.. atas lagi dari trillionaire (taktau nak sebut apa dah), tokey2 minyak kat Russia... individu2 terkaya dlm senarai Youtube (bukan senarai Forbes okehhh!!!)

Eh!!! Ikut suka korang lah... nak goreng smpi hangit sekali pun... bijak pandai lah katakan (haha!)


Nie saya nak bagitau nie.. empat tingkat rezeki :

1) Tingkat yg pertama - Rezeki yg dijamin Allah

Dalil mana? Dalil??? (bukan cakap pakai kepala lutut sesedap rasa)

"Tidak suatu binatang pun (termasuk manusia) yg bergerak di atas bumi ini, yg tidak dijamin oleh Allah rezekinya..." (Surah Hud ayat 6)

Ertinya, Allah memberikan kesihatan, makan, minum utk seluruh makhluk hidup di dunia ini.

Ini adalah rezeki dasar yg terendah...


2) Tingkat yg kedua - Rezeki yg diperolehi sesuai dgn apa yg diusahakan

“Dan bahawasanya seorang manusia tidak akan memperoleh selain apa yang telah diusahakannya” (Surah An-Najm ayat 39)

Ertinya, Allah memberi rezeki sesuai dgn apa yg dikerjakannya. Kalau kerja dua jam, dapatlah hasil dua jam.. Kalau kerja lebih lama, lebih berilmu, lebih rajin... lebih bersungguh-sungguh, dapatlah hasil yg lebih banyak.. tak kira muslim atau non-muslim...


3) Tingkat yg ketiga - Rezeki lebih bagi org2 yg pandai bersyukur

"... Sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras" (Surah Ibrahim ayat 7)

Ertinya, org2 yg pandai bersyukur akan disayangi Allah, dan mendapat rezeki yg lebih banyak.

Syukur tu apa? Setakat lafaz "Syukur Alhamdulillah" aje ke?? Takyah solat? Takyah puasa?? Eh! Korang tanya ustaz aje le (rajin2 ke masjid, join kuliah agama)..


4) Tingkat yg keempat - Rezeki special.. yg tak disangka-sangka, utk org2 yg bertaqwa & bertawakkal kepada Allah

"Barang siapa yang bertaqwa kepada Allah s.w.t nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberikannya rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka. Dan barang siapa yang bertawakal kepada Allah s.w.t nescaya Allah s.w.t akan mencukupkan (keperluan) nya. Sesungguhnya Allah s.w.t melaksanakan urusan (yang dikehendaki) nya. Sesungguhnya Allah s.w.t telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" (Surah At Thalaq ayat 2-3)

Ertinya, Allah berikan rezeki yg tidak disangka2 ini kepada hamba-Nya yg bertaqwa.. Pengertian taqwa??? Cari sendiri!


P/S : Agak2 korang le... yg korang dok selalu sebut2 pasal rezeki "RM50.00 get RM20,000,000.00" tu, apa ke benda sebenarnya???

Pandai2 le pikir..

Terlebih terkurang terkasar bahasa terlanjur kata, maafkan saya...

Assalamualaikum.. sejahtera lah ke atas kamu..

Guest
Guest


Back to top Go down

Hurm

Post by Nisha85 on 11th April 2018, 12:15 am

bg aku lak, aku paham ayat jutawanbaru ni. yg mana terkesan tu, SAPE MAKAN CILI, TERASA LA PEDASNYE hehehehehe

Nisha85
Guest


Back to top Go down

Kahkahkah

Post by Jutawanbaru on 11th April 2018, 12:10 am

adoi, aku tk kata aku org kuat dana ni. aku cuma sentuh isu jual harta nk masuk dana ni. mungkin ayat aku kasar, tp cuba hadam elok2. korg dok royan ckp jual kambeng la, jual rumah la, jual diri la nk masuk ROP kahkahakh. aku cuma tegor, mmg bodo la masuk jual abeh semua. better ko masuk yg betul2 sohih dpt pulangan mcm ASB tu. dh masuk high risk mcm ni, ko nk gebang lebeh pun ko sendiri mau ingat la. org yg bijak, masuk kalau ada duit lebih je. ni masuk smpai gadai bodi semua, lambat dpt, royan mcm mati bini. sapa suruh gadai harta tuk masuk ROP??? dh invest sikit pulangan lumayan, masuk sikit dh lah. 50 ke 100 ke, sebagai percubaan je. dpt kita happy, tk dpt kita takdelah rasa sgt. tu maksud aku. cuba hadam ayat dari cik zandra tu.. aku tgk dia lagi berilmu la nk komen, so semua tk kisah dia komen, aku komen je korg serang. kahkahkah

Jutawanbaru
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by El 2015 on 10th April 2018, 11:29 pm

Wah!!! Meriah group ni. Aku sebenarnya baru je join rop ni sejak dari 2015. Leader tu kawan2 jugak. Mula2 tu kawan tu selalu dok watsap tak kira siang ke malam ke. Kui 3 pagi pon watsap. Tak cukup dengan watsap.. telegram sms. Last2 jumpa jugak sebab nak cerita pasal masuk RM1k dapat RM3k dalam sebulan dapat pulangan. Dia tunjuk semua info2 dari proxy bagai. Hehe sampai sekarang x dapat apa2 lagi. Tapi x adalah leader aku tu janji dapat sampai juta2... kalau dapat juta2 melopong la aku... hehe. Apa2 pon jangan gaduh2. Semua berhak untuk mengeluarkan isi hati dan pandangan masing2... Jutawanbaru tu mesti orang kuat owner kan. Mesti dah masuk rop ni dari awal lagi. Sebab masa aku masuk tu leader aku cakap rop ni dah lama dah dan nak dapat sangat dah. Jutawanbaru dah senior kot tu sebab dia tau semua perjalanan rop ni. Bila masuk rop ni bro?

El 2015
Guest


Back to top Go down

Rop

Post by EL138 on 10th April 2018, 11:15 pm

Sayup x sayup.. yg hakak tggu po.. el yg satu lagi tu.. tenanggg.. group forum wssp/tele tz ada????..

EL138
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 20 of 24 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum