ROP SAHAJA

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.

Page 40 of 40 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40

Go down

jutawan segera

Post by Makcikbawang on 22nd March 2018, 7:11 pm

Makcik rasA haiza ada ckp, dia tk kisah kalau dana ni betul, dia tumpang gembira. Dia hanya nk tolong sape2 yg dh lama tunggu and ditipu. Kalau dana ni betul, leader dorg yg tk betul, kita tangkap je la leader dorg tu. Itu yg makcik faham. Yg ramai menggelupur dalam ni kenapa? Kalau leader korg betul, korg tunggu jelah. Adoi tu pun ni diajar.

Makcikbawang
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by emy on 22nd March 2018, 7:08 pm

apa yg mmbuahkan hasil tn,,,
esok berak harini berak esok berak lagi
info taik smpai 8 tahun ,,da rmai yg
mninggal kn dunia ni sbb pnipuan dana ni,,
melayu zalim sndiri yg pijak bangsa sndiri,,
bukan Najib shj,,rupa2 nya geng2 ni pn
sama shj lebih hina dari Najib,,skurngnya
najib ada bg brim wlau boleh btahan bbrp hari,,
tetapi bhangsat2 pmakan duit haram ni
belum ada 1 sen yg mereka berikan,,
nampak x betapa besarnya pnipuan beliau
smpai 8 tahun,,tnggu dah ada report beramai
kau xkn dpt lari romi,,zainal prepare je untk
msuk lokap .

emy
Guest


Back to top Go down

No haiza

Post by Cicitpokdi on 22nd March 2018, 7:06 pm

01110202626

Cicitpokdi
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 22nd March 2018, 6:54 pm

back up jgn tak back up...hahaha

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Tggu

Post by Rezeki Allah.. on 22nd March 2018, 6:50 pm


Sepanjang saya membaca info di sini kebanyakannya adalah negatif, tapi tak apa kalau memang keburukan tersebut adalah benar, Allah pasti akan tunjukkan, tapi kalau andai kata perjuangan dana ini adalah sahih hingga membuahkan hasil,mereka yang dah memberi kecaman dan tomahan jangan pula ubah pendirian, takut nanti bagai menjilat ludah sendiri. Hanya mampu tengok saja lah hasil kejayaan dan kesabaran orang lain dari jauh.

Rezeki Allah..
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Pak Todi on 22nd March 2018, 6:34 pm

[21/03, 9:31 PM] ‪+60 17-356 6956‬: Assalamualaikum

*TAMU*

Ada seorang perempuan mengeluh kepada Rasulullah SAW karena perilaku suaminya.

Suaminya selalu mengundang orang-orang datang ke rumahnya dan menjamunya sehingga tamu-tamu tersebut menyebabkan sang istri menjadi repot dan merasa kelelahan.

Namun ia tidak mendapatkan jawaban apa pun dari Rasulullah SAW tentang hal itu.

Setelah beberapa waktu ...

Rasulullah SAW pergi ke rumah suami-istri tersebut, Rasulullah SAW berkata kepada sang suami, "Sesungguhnya aku adalah tamu di rumahmu hari ini."

Betapa bahagianya sang suami demi mendengar ucapan Rasulullah SAW tersebut, maka dia segera menghampiri istrinya untuk mengabarkan bahwa tamu hari ini adalah Rasulullah SAW.

Si istri pun merasa bahagia karena kabar tersebut, dia pun segera memasak makanan yang lezat dan nikmat.

Dia melakukan hal tersebut dengan penuh rasa bahagia di dalam hatinya.

Ketika Rasulullah SAW akan pergi dari rumah itu, beliau berkata kepada sang suami :

قال للزوج عندما أخرج من بيتك دع زوجتك تنظر إلى الباب الذي أخرج منه

Rasulullah SAW berkata kepada sang suami, "Ketika aku akan keluar nanti dari rumahmu, panggil istrimu dan perintahkan dia untuk melihat ke pintu tempat aku keluar."

Maka sang istri melihat Rasulullah SAW keluar dari rumahnya diikuti oleh binatang-binatang melata, seperti kalajengking dan berbagai binatang yang berbahaya lainnya dibelakang Rasulullah SAW

Terkejutlah sang istri dengan apa yang dilihat di depannya.

فقال لها رسول الله هكذا دائما عندما يخرج الضيوف من بيتكِ يخرج كل البلاء والضرر والدواب من منزلكِ

Maka Rasulullah SAW bersabda, "Seperti itulah yang terjadi setiap kali tamu keluar dari rumahmu, maka keluar pulalah segala bala, bahaya dan segala binatang yang membahayakan dari rumahmu."

Maka inilah hikmah memuliakan tamu dan tidak berkeluh kesah karena kedatangannya.

Rumah yang banyak dikunjungi tamu adalah rumah yang dicintai Allah.

Begitu indahnya rumah yang selalu terbuka untuk anak kecil atau orang dewasa.

Rumah yang di dalamnya turun rahmat dan berbagai keberkahan dari langit.

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : إذا أراد الله بقوم خيراً أهدى لهم هدية.

Rasulullah SAW bersabda, "Jika Allah menginginkan kebaikan terhadap satu kaum, maka Allah akan memberikan hadiah kepada mereka."

Para sahabat bertanya, "Hadiah apakah itu, ya Rasulallah ?"

قال : الضيف ينزل برزقه، ويرتحل بذنوب أهل البيت ".

Rasulullah SAW bersabda, "Tamu akan menyebabkan turunnya rezeki untuk pemilik rumah dan menghapus dosa-dosa penghuni rumah."

وقال صلى الله عليه وسلم : كل بيت لا يدخل فيه الضيف لا تدخله الملائكة ".

Rasulullah SAW bersabda, "Rumah yang tidak dimasuki tamu (tidak ada tamu), maka Malaikat Rahmat tidak akan masuk kedalamnya."

وقال صلى الله عليه وسلم : " الضيف دليل الجنة ".

Rasul Saw bersabda, "Tamu adalah penunjuk jalan menuju surga."

وقال رسول الله صلى الله عليه وسلم من كان يؤمن بالله واليوم الآخر فليكرم ضيفه

Rasulullah SAW bersabda, "Barangsiapa beriman kepada Allah dan hari akhir maka hendaklah dia memuliakan tamunya."

Semoga Bermanfaat ...

اللهم صل وسلم وبارك على سيدنا ومولانا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين .
[22/03, 7:00 AM] ‪+60 13-395 7014‬: ???? Hari 7️⃣1️⃣7️⃣ : 22/3/2018 
???? QD7, QD8
???? Surah Al-Muzzammil (73: 1-19)
 
????☀️☀️????☀️☀️????☀️☀️????

???? Terjemahan dan Pengajaran Ayat

أَعُوذُ بِٱللهِ مِنَ ٱلشَّيْطَانِ ٱلرَّجِيمِ

Aku berlindung dengan Allah daripada syaitan yang terkutuk.

بِسْمِ ٱللهِ ٱلرَّحْمٰنِ ٱلرَّحِيم

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

????❄️????❄️????❄️????❄️????❄️

???? Ayat 1-9 ????

???? Perintah untuk qiyamullail.


*يَٰٓأَيُّهَا ٱلْمُزَّمِّلُ ﴿١﴾*

1️⃣ Wahai orang yang berselimut (Muhammad)!

☘️✏️ Allah Subhanahu wa Ta‘ala memanggil Nabi Muhammad sallallahu ‘alaihi wa sallam dengan panggilan kasih sayang sambil mengingatkan baginda akan waktu yang sangat menggembirakan kerana turunnya wahyu secara tiba-tiba untuk pertama kalinya. Selepas baginda menerima wahyu pertama daripada malaikat Jibril ‘alaihis salam di Gua Hira', baginda berasa amat takut dan baginda meminta isterinya Khadijah radhiallahu ‘anha menyelimuti baginda. Itulah sebabnya Nabi Muhammad sallallahu ‘alaihi wasallam dipanggil dalam ayat ini sebagai seorang yang berselimut; kerana baginda waktu itu dalam ketakutan. Maka ayat ini adalah sebagai penenang untuk baginda.

☘️✏️ Ada juga yang berpendapat bahawa baginda dikatakan berselimut kerana pada waktu itu baginda sedang berselimut kerana sedang tidur. Maka Allah memberi arahan kepada baginda supaya jangan terus tidur dan ini bukanlah bermaksud kita dilarang untuk berselimut semasa tidur. Ini memberi isyarat bahawa baginda sudah tidak boleh tidur sepanjang malam lagi. Ini adalah disebabkan baginda telah diangkat menjadi rasul dan ada tanggungjawab yang perlu baginda lakukan.


*قُمِ ٱلَّيْلَ إِلَّا قَلِيلًا ﴿٢﴾*

2️⃣ Bangunlah (untuk solat) pada malam hari, kecuali pada sebahagiannya (tidak sepenuh malam).

☘️✏️ Dalam ayat ini, Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam diperintahkan supaya meluangkan masa malam baginda untuk mendirikan solat malam.

☘️✏️ Solat malam ini diwajibkan sebelum diwajibkan solat lima waktu. Namun setelah diwajibkan solat lima waktu, solat malam hukumnya tetap wajib untuk dilaksanakan khususnya kepada baginda, namun tidak wajib kepada umatnya.

☘️✏️ Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam melaksanakan perintah ini bersama dengan para sahabat sehingga kaki mereka bengkak. Lalu Allah meringankannya. Kemudian turunlah ayat terakhir surah ini sebagai bentuk keringanan untuk meninggalkan solat malam iaitu daripada wajib menjadi sunnah.


*نِّصْفَهُۥٓ أَوِ ٱنقُصْ مِنْهُ قَلِيلًا ﴿٣﴾*

3️⃣ Iaitu separuh daripadanya atau kurang sedikit daripada itu.


*أَوْ زِدْ عَلَيْهِ وَرَتِّلِ ٱلْقُرْءَانَ تَرْتِيلًا ﴿٤﴾*

4️⃣ Atau lebih daripada (seperdua) itu, dan bacalah Al-Quran itu dengan perlahan-lahan.

☘️✏️ Ini adalah kadar berapa lama solat malam itu perlu didirikan, sama ada separuh malam, kurang sedikit daripada separuh malam, atau lakukan lebih sedikit daripada separuh malam. Allah telah memberi kelapangan kepada manusia untuk memilih kadar lama mana untuk seseorang itu mendirikan solat malam. Ini kerana setiap orang tahu akan kemampuan dirinya sendiri.

☘️✏️ Firman Allah Subhanahu wa Ta‘ala dalam ayat-ayat yang lain:

???? "Mereka menjauhkan diri daripada tempat tidur, mereka berdoa kepada Rabb mereka dengan rasa takut dan penuh berharap, dan mereka menafkahkan sebahagian daripada rezeki yang Kami berikan kepada mereka."
[Surah As-Sajdah, 32: 16]

☘️✏️ Allah menunjukkan cara bagaimana membaca Al-Quran yang paling baik, iaitu membacanya dengan perlahan-lahan. Disebut satu persatu setiap perkataan itu dengan jelas. Membaca dengan indah dan cantik. Makhraj dan tajwid mestilah dijaga dengan baik. Berhenti dan menyambung bacaan pada tempat yang sepatutnya.

☘️✏️ Daripada Aisyah radhiallahu ‘anha, Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam pernah membaca satu surah secara perlahan-lahan seolah-olah surah itu lebih panjang daripada surah lain yang panjang."
[Hadith Riwayat Muslim]


*إِنَّا سَنُلْقِى عَلَيْكَ قَوْلًا ثَقِيلًا ﴿٥﴾*

5️⃣ Sesungguhnya Kami akan menurunkan perkataan yang berat kepadamu.

☘️✏️ ‘Perkataan yang berat’ maksudnya ialah Al-Quran kerana ajarannya sangat berat, menakutkan dengan kewajipan yang sangat banyak dan terasa berat untuk diamalkan seluruh kewajipan daripada Allah. Berat juga untuk menyampaikannya kepada manusia. Ini kerana ia mengajak manusia kepada meninggalkan nafsu mereka yang menyuruh mereka kepada keburukan. Ada juga pendapat mengatakan berat waktu turunnya wahyu itu kerana kebesarannya. Banyak hadis-hadis yang menunjukkan bagaimana susahnya keadaan Nabi sallallahu ‘alaihi wasallam semasa menerima wahyu itu.


*إِنَّ نَاشِئَةَ ٱلَّيْلِ هِىَ أَشَدُّ وَطْـًٔا وَأَقْوَمُ قِيلًا ﴿٦﴾*

6️⃣ Sesungguhnya bangun malam itu lebih kuat (mengisi jiwa) dan (bacaan pada waktu itu) lebih memberi kesan.

☘️✏️ Waktu untuk qiyamullail ialah pada malam hari, ya‘ni selepas solat Isya’ hingga akhir malam (sebelum terbitnya fajar). Waktu ini adalah waktu yang sunyi, tenang dan boleh memberi tumpuan dalam solat. Pendengaran dan hati sangat mudah untuk memahami makna Al-Quran dan akan terasa jelas ketika membacanya dalam solat. Bacaan ketika itu lebih terkesan, lebih jelas dan seronok membacanya jika dibandingkan bacaan solat pada waktu siang.


*إِنَّ لَكَ فِى ٱلنَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلًا ﴿٧﴾*

7️⃣ Sesungguhnya pada siang hari engkau sangat sibuk dengan urusan-urusan yang panjang.

☘️✏️ Allah mengatakan bahawa Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam sangat sibuk dengan urusan-urusan umatnya sehingga baginda tidak sempat membaca Al-Quran. Oleh itu baginda diperintahkan agar bersolat malam dan membaca Al-Quran dengan tartil agar baginda dapat lebih menumpukan perhatiannya terhadap bacaan dalam solatnya.


*وَٱذْكُرِ ٱسْمَ رَبِّكَ وَتَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتِيلًا ﴿٨﴾*

8️⃣ Dan sebutlah nama Rabbmu, dan beribadahlah kepada-Nya dengan sepenuh hati.

☘️✏️ Allah memerintahkan baginda dan umatnya agar terus mengingati-Nya pada waktu siang dan malam dengan memperbanyakkan zikir, tasbih, takbir dan tahmid serta beribadah dengan ikhlas kepada-Nya.

.
[22/03, 7:00 AM] ‪+60 13-395 7014‬: *رَّبُّ ٱلْمَشْرِقِ وَٱلْمَغْرِبِ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ فَٱتَّخِذْهُ وَكِيلًا ﴿٩﴾*

9️⃣ Dia-lah Rabb timur dan barat, tidak ada Tuhan selain Dia, maka jadikanlah Dia sebagai pelindung.

☘️✏️ Allah-lah pemilik timur dan barat. Tidaklah patut manusia beribadat dan mengesakan selain-Nya. Cukuplah Allah sebagai pelindung dalam semua hal kerana Dia Maha Berkuasa atas segala sesuatu.


???? Ayat 10-19 ????

???? Perintah untuk bersabar menghadapi gangguan orang-orang kafir dan balasan terhadap mereka.


*وَٱصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ وَٱهْجُرْهُمْ هَجْرًا جَمِيلًا ﴿١٠﴾*

1️⃣0️⃣ Dan bersabarlah (Muhammad) terhadap apa yang mereka katakan dan tinggalkanlah mereka dengan cara yang baik.

☘️✏️ Allah menyuruh Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam beribadah kepada-Nya dan bersabar dalam menghadapi musuh-musuh-nya iaitu golongan kafir Quraisy yang mencela baginda, para sahabat dan ajaran yang disampaikannya. Dia juga membimbing baginda agar menjauhi orang-orang kafir Quraisy dan jangan menentang mereka walaupun dengan cacian.


*وَذَرْنِى وَٱلْمُكَذِّبِينَ أُو۟لِى ٱلنَّعْمَةِ وَمَهِّلْهُمْ قَلِيلًا ﴿١١﴾*

1️⃣1️⃣ Dan biarkanlah Aku (yang bertindak) terhadap orang-orang yang mendustakan Aku, yang memiliki segala kenikmatan hidup, dan memberi mereka penangguhan sebentar.

☘️✏️ Biar sahaja Allah yang menguruskan dan membalas kepada mereka yang mendustakan ajaran Rasul-Nya.

☘️✏️ Firman Allah Subhanahu wa Ta‘ala dalam ayat yang lain:

???? "Kami biarkan mereka bersenang-lenang sebentar, kemudian Kami paksa mereka (masuk) ke dalam azab yang keras."
[Surah Luqman, 31: 24]


*إِنَّ لَدَيْنَآ أَنكَالًا وَجَحِيمًا ﴿١٢﴾*

1️⃣2️⃣ Sesungguhnya pada sisi Kami ada belenggu-belenggu (yang berat) dan neraka yang menyala-nyala.

☘️✏️ Allah telah menyiapkan rantai-rantai daripada besi untuk orang-orang kafir yang mendustakan baginda dan mereka akan dimasukkan ke dalam neraka Jahim dengan azab yang sangat pedih.


*وَطَعَامًا ذَا غُصَّةٍ وَعَذَابًا أَلِيمًا ﴿١٣﴾*

1️⃣3️⃣ Dan ada makanan yang mencekik leher dan azab yang pedih.

☘️✏️ Semuanya ini layak bagi mereka disebabkan keingkaran dan kezaliman mereka.


*يَوْمَ تَرْجُفُ ٱلْأَرْضُ وَٱلْجِبَالُ وَكَانَتِ ٱلْجِبَالُ كَثِيبًا مَّهِيلًا ﴿١٤﴾*

1️⃣4️⃣ Ingatlah pada hari (ketika) bumi dan gunung-ganang bergoncang keras, dan gunung-ganang itu menjadi seperti timbunan pasir yang dicurah.

☘️✏️ Iaitu ketika bumi dan gunung-gunung bergoyang dan bergoncang. Gunung-gunung itu ibarat gunung pasir yang mencair.


*إِنَّآ أَرْسَلْنَآ إِلَيْكُمْ رَسُولًا شَٰهِدًا عَلَيْكُمْ كَمَآ أَرْسَلْنَآ إِلَىٰ فِرْعَوْنَ رَسُولًا ﴿١٥﴾*

1️⃣5️⃣ Sesungguhnya Kami telah mengutus seorang rasul (Muhammad) kepada kamu, yang menjadi saksi terhadapmu, sebagaimana Kami telah mengutus seorang rasul kepada Firaun.


*فَعَصَىٰ فِرْعَوْنُ ٱلرَّسُولَ فَأَخَذْنَٰهُ أَخْذًا وَبِيلًا ﴿١٦﴾*

1️⃣6️⃣ Namun Firaun menderhakai rasul itu, maka Kami seksa dia dengan seksaan yang berat.

☘️✏️ Allah telah mengutuskan seorang rasul yang akan menjadi saksi terhadap apa yang mereka lakukan ketika di dunia agar mereka mendapat balasannya di akhirat nanti sebagaimana Dia mengutuskan Nabi Musa ‘alaihis salam kepada Firaun, namun Firaun mendustakannya lalu dia ditimpa azab yang sangat pedih.


*فَكَيْفَ تَتَّقُونَ إِن كَفَرْتُمْ يَوْمًا يَجْعَلُ ٱلْوِلْدَٰنَ شِيبًا ﴿١٧﴾*

1️⃣7️⃣ Lalu bagaimana kamu hendak menjaga dirimu jika kamu tetap kafir pada hari kiamat yang menjadikan anak-anak beruban (kerana beratnya seksaan)?

☘️✏️ Ini merupakan ayat sindiran kepada orang-orang kafir yang mendustakan Rasulullah sallallahu ‘alaihi wa sallam. Bagaimana mereka dapat memelihara diri mereka daripada azab yang berat nanti sehingga kanak-kanak pun boleh beruban rambut mereka disebabkan dahsyatnya keadaan hari tersebut.


*ٱلسَّمَآءُ مُنفَطِرٌۢ بِهِۦ ۚ كَانَ وَعْدُهُۥ مَفْعُولًا ﴿١٨﴾*

1️⃣8️⃣ Langit terbelah pada hari itu. Janji Allah pasti terlaksana.

☘️✏️ Janji Allah tentang tibanya hari akhirat pasti akan terjadi, benar-benar akan terjadi dan bukan sesuatu yang mustahil akan berlaku.


*إِنَّ هَٰذِهِۦ تَذْكِرَةٌ ۖ فَمَن شَآءَ ٱتَّخَذَ إِلَىٰ رَبِّهِۦ سَبِيلًا ﴿١٩﴾*

1️⃣9️⃣ Sesungguhnya ini adalah peringatan. Maka barang siapa yang menghendaki kebaikan nescaya dia menempuh jalan (yang menyampaikannya) kepada Rabbnya.

☘️✏️ Semua ayat yang menceritakan tentang hari kiamat dan amat dahsyatnya suasana pada hari tersebut adalah satu peringatan daripada Allah. Sesiapa yang ingin selamat dan ingin mendapatkan kebahagiaan di dunia dan di akhirat hendaklah dia beriman dan melakukan amal soleh serta membebaskan dirinya daripada kemusyrikan dan dosa-dosa.


Allahu a‘lam.

????????????????????????????????????????
[22/03, 7:01 AM] ‪+60 19-269 2057‬: *????Tazkirah subuh:*

( Membuang halangan di jalanan )


Dari Abu Hurairah r.a katanya, Rasulullah saw bersabda:

_'Apabila seseorang kamu melalui sebuah jalan tiba-tiba dia menemukan sebuah ranting berduri lalu disingkirkannya (dibuang) ranting itu. Maka Allah Ta'ala berterima kasih kpdnya dan mengampuni dosanya.'_


*(HR Muslim)*
226.
[22/03, 8:01 AM] ‪+60 12-439 0180‬: Al-'A`rāf:161 - Dan (ingatlah) ketika dikatakan kepada mereka: "Tinggalah dalam bandar ini dan makanlah dari makanannya apa sahaja yang kamu sukai, dan berdoalah dengan berkata: ` (Wahai Tuhan kami), gugurkanlah (dosa kami) ', dan masuklah melalui pintu (bandar) itu dengan tunduk merendah diri, supaya Kami mengampunkan dosa-dosa kamu. Kami akan menambah (balasan) bagi orang-orang yang berbuat kebaikan".

Pak Todi
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Nak join haiza on 22nd March 2018, 6:21 pm

Sapa2 ada no haiza bagi sat. Aku pun nak join dy. Malas nak cari kat bawah2 no dy. Thanks

Nak join haiza
Guest


Back to top Go down

+/-=x

Post by 1 + 1 = ? on 22nd March 2018, 6:07 pm

bila keluar isu haiza kumpul org ni..ttiba byk yg komen..kutuk2 ahli tak pandai melabur..bodoh la bagai la...tp dia sendiri pun takut kena cekup kot....bila dah kena gari..baru ada akai masa tu....hahahaha...biarpun pedih kena tipu..kami redha asalkan yg jd budak jahat ni kena piap nt...hahaha

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Penipu Scammer

Post by Hussainahmad on 22nd March 2018, 5:47 pm

Yg mana contact haiza ckp tk dpt tu penipu je. Nk burukkan nama org tu. Aku call dpt je. Membongak je lah

Hussainahmad
Guest


Back to top Go down

Adoi

Post by Makcikbawang on 22nd March 2018, 5:45 pm

Cicitpokdi, ko jgn halalkan duit ko tu. Better join ramai2 pecahkan dana tipu ni. Tuan zainal apenye. Aku call dia matikan phone. Haiza ckp, hari yg patutnya janji tu, dia call tk dpt.. Lepas tu canang dlm ni ckp haiza lari.. Sedangkan sapa yg mesej semua dia balas. Hari tu anak aku hantar cv utk slim yg haiza ada advertise kt sini, alhamdulillah dh dipanggil utk interview. Bg akulah, aku tk kenal dua2 ni, haiza or zainal. Tp aku pecaya lebih kepada haiza, and dia open sape nk jumpa dia kt kuwait.. So tepulang la nk pecaya pokdi or haiza or zainal. Ada mata lihat, ada telinga dengar.

Makcikbawang
Guest


Back to top Go down

Ggg

Post by JerungPutih on 22nd March 2018, 5:42 pm

Nak gelak ke nak nangis...komen macam hilang akai fikiran...macam nk gila punya komen...cari bukti la kumpul bukti la...apa kejadah nya tu....tel haiza pun tak ngkat...hampa guna no apa tel haiza tu yg bleh sembang tu...mai lat aku..aku nak tel jugak nak bagi report kat dia....cari 50 org...nak cari 500 org pun ada aihhh....tapi betul ka semua tu atau hampa ni spesis syam kokdiang tu jugak...geng dana DIM yg penipu tu...nak guna duit rop byr duit dana tu...bodoh tu biarlah bertempat...jgn jadi bodoh ikut macam lembu...cucuk hidung ikut je...dengki kat org punya perangai mmg adat bangsa melayu..tak boleh tgk org senang..mesti nak jatuhkan...pastu setiap kali masuk melabur nak kan pulangan...kalau tak dapt report ckp penipu...apa hal korg ni...kalau takut ambik risiko jgn ada hati nk melabur...pantang bgtau melabur lumayan..terus melabur..tapi dlam hati ada taman...pelaburan hangus meroyan meronta macam tak dak akai...akai mana akai...letak kepala ka kat lutut...org nak melabur hampa pun kecoh nak melabur...hampa tak mau tanggung risiko jgn gatai nak melabur malaupun berniaga tepi jalan..bodoh
..org meniaga tepi jalan tu siap usaha pun kadang2 bungkus...ni bg duit tunggu ja pun...tu pun rugi byk mengeluh...bodoh bangang punya org....bye...

JerungPutih
Guest


Back to top Go down

Dh tau

Post by Didiberhad on 22nd March 2018, 5:40 pm

Aku ada contact jugak. And nk join. Hari ni kwn aku ckp dh hampir 80org nk join. Sape nk join lg contact la dia. Dia bukan lembab, sbbnye.. Ramai pelabur mintak tunggu smpai akhir bulan 3, dorg nk bg last kepercayaan mcmtula. Ramai dh sebarkan hal ni, and semakin hari dh semakin ramai. Mak aku pun nk turun 1/4 ni.. Tk dipaksa pun, just utk org yg nk tuntut bela dengan janji kosong itu je.

Didiberhad
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by terubukmasin3 on 22nd March 2018, 5:17 pm

Adakah sebenar2 perkara ROP nih wujud???

terubukmasin3
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Blurrr on 22nd March 2018, 5:15 pm

Doa orang yg teraniaya...insyaAllah dimakbulkanNya....

Blurrr
Guest


Back to top Go down

Pewitttt

Post by terubukmasin3 on 22nd March 2018, 5:09 pm

Hrummm

terubukmasin3
Guest


Back to top Go down

ROP SAHAJA

Post by 1 + 1 = ? on 22nd March 2018, 4:32 pm

andai rop ni sindekit penipuan...romi & zainal & kroni mgkin kena tangkap...tapi yg naya leader2 la...yg masuk bawah diorang...takkan duk diam je nt...rasanya ada yg minta refund...mn nk cari duit tgh dlm ekonomi gawat ni...naya2...

1 + 1 = ?
Guest


Back to top Go down

Re: ROP SAHAJA

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 40 of 40 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum