Service bertukar tangan

Post new topic   Reply to topic

Go down

Re: Service bertukar tangan

Post by taufan on 27th February 2018, 2:13 pm

Assalammualaikum semua sahabat2 Smile
Disini saya ingin bertanya mengenai rop atau haji jasman atau apa2 jelah..pertanyaan saya ialah adakah masih wujud atau hanya orang menggunakan nama untuk collect dari melayu2 yang terpedaya? Kalau ingin di ingatkan semula sahabat2 sekalian..saya masuk under abang khairul, pak malau dan ustaz farhan tapi ketiga2 ni tiada khabar berita dan satu sen pun tidak diberikan kepada saya...saya join dana ni dari saya umur 18 tahun sampai sekarang umur saya dah 27 tahun tapi tiada khabar dan apa yang mereka tahu ialah inform bila nakkan topup atau tukar no bila nak larikan diri..hahaha kenapa saya post disini? Kerana saya nak orang positive yang baru join tahu akan keadaan dana, rop atau apa2 sahaja...apabila saya ingin berjumpa dengan abang khairul dia kata jumpa tapi pukul 11? Ingat orang tak berkerja ke? Then saya decide nak jumpa sebab esok cuti..tiba2 hilang tukar no hp..dapat jumpa kat telegram dengan senang kata dia dah buat report polis untuk dana ni sebab dana jasman tipu..yes tiba2 dana jasman tipu sedangkan dah berbelas ribu dia, ustaz farhan ngan pak malau sapu dari saya..kata2 yang senang dag buat report polis semua tapi dana yang lain masih menerima topup dan collect duit kat orang islam kita sendiri..dari 8 tahun lepas kata dah ada orang dapat dana...hahahaha bukti yang sahih dan tunjukkan duit yang korang dapat...mana bukti dia...kalau setakat cakap pakai mulut orang bagi orang percaya better tak payahlah...buat majlis perjumpaan sama gak macam kat subang bestari dulu jumpa bagi orang percaya sampai tuan haji helmi kata kalau tak percaya duit dapat tahun ni campak kerusi kat muka dia...lepastu ada mak cik yang menambah kepercayaan kata "Jangan risau kita tunggu je inshaa allah dapat duit kita" Wow mak cik bawang tu entah berapa dia dapat untuk kuatkan percayakan sh2 yang lain..baiah saya ditandatangani oleh Rohaizat tapi rohaizat sendiri pun lepas tangan dan ignore segala soalan saya dan apa yang dia tanya ialah ada masuk under dia? Jadi persoalan saya ialah siapa yang tandatangan baiah dan kalau saya tak masuk under dia kenapa dia tandatangan baiah saya..kalau dia dah tandatangan bermakna dia juga bertanggungjawab tapi pofttt hilang macamtu..saya tak kisah kalau ada orang yang kata jasman dah takde sekarang ni dana lain...korang yang bodoh2 mempertahankan patut tahu...forum ni nama apa dan orang yang mencipta dana jasman dengan mudah boleh tukar nama dana bila2 masa...ayah aku masuk dana jasman 13 tahun dan aku masuk dah 10 tahun..sekarang ni aku tak tahu apa2 info yang sahih dengan bukti sebab dari dulu hanya bermain kata2 tiada bukti yang sahih..tiada gambar harta tersebut dan tiada seorang pun dapat walaupun 1 pound ataupun seringgit dari pihak dana.
avatar
taufan
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 74
Join date : 22/12/2014

Back to top Go down

Service bertukar tangan

Post by Damansara on 30th January 2018, 11:55 pm


Kepada smua PO arahan dari Dato Owner. Disebabkan cuti dato owner masih belum lepas. Semua PO dkehendaki menghadirkan diri ke Jenun. Satu perjumpaan bersama Dato Owner akan diadakan pada hari RABU pada jam 1.00PM. Sekiranya baki bayaran IU selesai pada hari ini, perjumpaan tersebut akan dbatalkan. Apa yang akan bincangkan adalah:
1. IU
2. PLEPASAN H/CASH
3. PENGAMBILALIHAN KUASA PENGURUSAN BARU (BPIP)
Kehadiran semua PO diwajibkan. Mana2 PO yang tidak dapat menghadirkan diri di perjumpaan tersebut tanpa sebab2 yang munasabah, dengan sendirinya keahlian PO terebut akan
Yg mnurut perintah
DS ****
// maka dengan ini semua yang invest takkan dapat pape pun. PADAN MUKA KORANG.. SAPA SURUH TOPUP??
Apa akan terjadi sekiranya peralihan kuasa berlaku.

1. Kuasa penuh akan di serahkan kepada pihak yang mengambil alih.

//TAHNIAH KUAR KANDANG RIMAU MASUK KANDANG BUAYA

2. Pembayaran iu perlu diselesaikan dengan jumlah 100%(RM2250.00)

3. Jumlah hibah bukan 100% milik kita..terpulang atas budi bicara pihak yg mengambil alih
//BUDI BIACARA LAH.. BUKAN UNDANG2 PUN.
4. Jika ada caj-caj lain, kita akan terpaksa harungi.
//SAMPAI MATI DISURUH TOPUP
// BUKAN DARI DULU MCM TU KE?!
Jika kita semua tidak bersatu masalah ini semua pasti terjadi dan kita akan putus harapan. Mari kita bersatu selesaikan jumlah yg masih berbaki sebelum jam 2.00PM petang ini.

PILIHAN DI TANGAN ANDA SEMUA..BUATLAH KEPUTUSAN YANG TERBAIK. KAMI DARI PIHAK PENGURUSAN HANYA MENJALANKAN TUGAS TERBAIK YANG KAMI MAMPU.
//JOM REPORT POLIS DAN MINTA REFUND KAT LEADER KORANG..

Cerita mcm ni sebenarnya.. diorg dapat tahu ROP nak berjaya.. tak tahu bila nak berjaya.. asyik tunggu 7 hari je.. last2 Open Plan juga.. then diorg kutip BPIP pump ke ROP then nanti diorg claimlah BPIP berjaya.. AF pun sama gak.. dah kantoi tak lepas dana tu.. semua sibuk pump ROP..
So apa lagi??? TOPUP LAH.. bagi kaya kat peralihan kuasa lak..
Dengar citer CNY ni banyak SALES kalau beli kereta baru..

Damansara
Guest


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum