PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post new topic   Reply to topic

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Kena kencing

Post by JANGAN TOPUP BPIP on 27th January 2018, 4:40 pm

Kena kencinglah korang topip BPIP.. Leader korang semua pakai Vellfire.. tidur hotel.. korang tolong bayarkan hutang ceti diorg..
BPIP penipu.. mana ada hasil.. Dari tahun 2009 sampai skg kena kencing.. Memang bodolah siapa topup..
Time gaji je.. minta topup.. Ramai foller diorg dah lari dah.. yg ikut diorg tu semua tak kerja.. makan duit korang.. Tambahan dgr cerita ada beberapa leader dah kena pukul dan masuk lokap.. dah sihat kuar penjara buat semula.. korang bonggok.. Benda SCAM korang ikut..

JANGAN TOPUP BPIP
Guest


Back to top Go down

Datuk Lokman Kirim Salam

Post by Peneroka Maya on 27th January 2018, 4:30 pm

Hai.. dah topup ke belum??

[You must be registered and logged in to see this link.]

Peneroka Maya
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 27/01/2018

Back to top Go down

Manusia Bodoh

Post by Pokcik Kaya on 27th January 2018, 4:22 pm

????????Salam Isyak Kejayaan Mendekati

*Tawaran Mencukupkan kuota IU kpd 30 peratus*

Bos memberi peluang lagi bagi ahli kita utk mendaftar utk Irrevocable Undertaking itu sehingga mencapai 30 peratus.

Sehubungan dgn itu rakaniaga yg belum berdaftar utk IU itu silalah berbuat demikian dengan membayar RM250.

Kini Bos bermurah hati utk menyediakan pakej imbuhan dan hibah yg paling tinggi utk itu.

Bagi rakaniaga yg telah membayar 250 sebelum ini digalakkan utk turut mencarum bagi membantu mencukupkan kuota 30% itu dgn layak menikmati pakej tawaran yg sama luarbiasa hebat spt berikut:

???? 1000 dpt banglo 4j, Tunai/ BC 4b, Hibah 520b, kereta mewah 1j

????500 dpt Banglo 2j, Tunai/ BC 2b, Hibah 260b, kereta mewah 750k

???? 300 dpt Banglo 1.2j, Tunai/ BC 1.2b, Hibah 156b, kereta mewah 500k

???? 250 dpt Banglo 1j, Tunai/ BC 1b, Hibah 130b, kereta mewah 250k

???? 200 dpt Kondo 800k, Tunai/ BC 800j, Hibah 104b, kereta 200k

???? 100 dpt Kondo 400k, Tunai/ BC 400j, Hibah 52b, kereta 100k

???? 50 dpt Apartmen 200k, Tunai/ BC 200j, Hibah 26b, kereta 50k

???? 25 dpt Apartmen Kos Rendah 100k, Tunai/ BC 100j, Hibah 13b, motosikal 25k

????20 dpt Apartmen Kos Rendah 80k, Tunai/ BC 80j, Hibah 10.4b, motosikal 20k

➡️Salurkan caruman Datuk / Datin / Tuan / Puan ke Bank Islam M Khairi 12113020084999

Pokcik Kaya
Guest


Back to top Go down

Ceramah

Post by Musafir sakit jiwa on 27th January 2018, 4:03 pm

Musafir Jiwa Azlan:
Aku dh letih aku dh penat dn kini hmpir x larat..huuu..apelh aku harus teruskn????..yaa aku mesti teruskn ini impian aku..knpe mesti aku kalah..tpii..andai pd mase yg ditetapkn kpd aku aku gagal tunaikn aku nk kata ape tgok je la duit aku melayang sbb x mampu brusaha sdgkn dh bnyk kli org pesan kt aku..usaha..usaha..usaha tpi aku buat x tau jee..nti aku trimelh padahnye x pyahlh aku nk meroyan nk bising2 umpama hero cicakmen nk slmtkn org ramai tpi hakikatnye aku sndiri pun xbrusaha jgn nk jdi hero jdi konduktor bas pn xboleh daa..hehehe apelh aku nikn angan2 tinggi mcm mat jenin..tpi klu ikut logik mat jenin lg bgus sbb dia brusaha juga pnjat pkok klapa klu dia hidup tntu jdi usahawan hehehe..itulh aku ????????????????

Musafir sakit jiwa
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by MMMMM on 24th January 2018, 10:54 pm

BRVO!!!!!

MMMMM
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Fahmi93 on 22nd January 2018, 7:25 pm

Wei gegarvaganza anak ***** kutti..yg ko yakin sngt knapa..terang2 da kena tipu lagi mau percaya ka..buka mata kau ckit..jgan bukak jubo ko sama mcm Dato yg kau pcaya sngt tu..bodoh lagi jahil..ak tau bdak2 lagi kau ni..psl yg bnyk2 kena tipu tu smua bdak2 bwh umur...terang2 group2 lawyer da buktikn geng2 dana ni smua ponzi scam..bodoh..di la meninggal..atau makan najis Dato lokman kutti note kau tu..hah kn dy kan boleh bagi kau juta2..wahkahkah
.nk tergelak aku smpy nk terberak..kau tunggu jela smpy kiamat dana atok hang tu..happptui..kalau la ad kepala hang kmi Nak ludah ramai2

Fahmi93
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 14/01/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by antarakasih on 22nd January 2018, 7:16 pm

gegar vaganza ini pasti antara leader2 yg
selama ini memakan duit hasil topup

antarakasih
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 18/01/2018

Back to top Go down

suka hati akulah..

Post by gegarvganza on 22nd January 2018, 1:24 pm

suka hati aku lh nak leboh ke..duit aku..peduli hapa kau orang..ada aku mintak kat kepala bapak kau walau pun sepuluh sen...pegi berak makan najis kau sendiri lh... dh dlm group culas jadi tunggul mampus...orang nak bayar sakit hati...eh pegi masukkan kepala kau dalam ponggong kau lah..

gegarvganza
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by antarakasih on 20th January 2018, 5:01 pm

kepala hotak dia bjambul ,,syaitan mana lagi yg kutip duit ni

antarakasih
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 18/01/2018

Back to top Go down

hurmm

Post by gajah on 20th January 2018, 4:46 pm

sapa nama dato yg kutip duit tu dato apa

gajah
Guest


Back to top Go down

Iu

Post by Geram on 20th January 2018, 2:45 pm

*BAYARAN IU 6500 X RM7 SEKEPING*

*BANTUAN IKUT KEMAMPUAN MINIMA RM10 SBLM 4 PETANG SETIAP GROUP 2250-3K*.

*RM100 ( APARTMENT RM450K*????

*100-50B+500J HCBC*

1) SB RM50✅

2) TAITA RM50✅

3) NZ RM200✅????????

4) ZURAIDAH BINTI MAMAT RM100✅????

5) AZAZA BINTI HASHIM RM100✅????

6) IR KAMAROL HADI B ABDUL AZIZ -RM100✅????

7) NIK AHMAD FARIS BIN SAIDI RM100✅????

Cool HASHIM BIN AHMAD
RM50✅

9) SITI RASHIDAH BINTI ADMIN RM30✅

10) DAISY DAPHNE TOISAM RM100✅????

11) ASYRAF SAMIR BIN ZULKIFLI RM20✅

12) IZA FARIZA BINTI KHUSRIN RM20

13) WAN AHMAD BIN TUANKU MAHMOOD RM50✅+50✅????

14) NOR AZIMAH BINTI NORIZAN RM50✅

15) MURINAH BINTI JARIMAN RM20✅

16) NORIZAN @ MOHD ARIF BIN DAHLAN RM20✅

17) MAIZATUL LINA BINTI MUSTAPA RM20✅

18) NUR DAYANA QISTINA BINTI ABDULLAH RM20✅

19) NORLINA BINTI HAJI ABDUL SAMAD RM100✅????

20) MOHD HAFIZAN BIN MOHD YAHAYA RM100✅????

21) OSLI BIN PAUZI RM100✅????

22) AHMAD FAUZI BIN ANUAR
RM200✅????????
RM100✅????

23) SYAZILLA BINTI ABDUL RAHIM RM20✅

24) ROHAYATI BINTI MOHAMED RM20✅

25) NORHUDA BINTI MD NOH RM20✅

26) MARIAM DULLAH RM20✅

27) MOHD ALIF MOHAMAD RM50✅

28) ABD RAHIM BIN ABD LATIP RM20✅

29) NOORMAH BINTI OSMAN RM20✅

30) MOHD MUNIR BIN IDRIS RM10✅

31) NOREHAN BINTI ABDUL MALEK RM100✅????

32) ARBAAYAH BINTI ISMAIL RM20✅+100✅????

33) HASLINDA BINTI MOHD NOR RM20✅

34) SABIRIN BIN SARIP RM100✅????

35) ASMAR BIN ZABIDIN
RM100✅????

36) FAIRUS BINTI ZABIDI
RM50✅

37) ANIZA BINTI IDRUS
RM50✅

38) FADZILAH OTHMAN
RM 100✅????

39) AZMAN MOHAMAD
RM 100✅????

40) SHAMSUL KAMARIAH SAMSURI
RM 100✅????

41) AINI SYAKIRAH AZMAN
RM 100✅????

42) ROSNI BINTI MOHD NOR
RM20✅

43) NOOR AZURA BINTI CHE MAT
RM20✅

44) MUCHSIN BIN A. LATIF
RM20✅

45) NORASMAH BINTI MD DIN RM20✅

46) RUSLI BIN SAIDON RM20✅

47) NOR YANI BINTI ABU RM10✅

48) NORMALA BINTI JUSOH RM100✅????

49) NORHAYATI BINTI HANIPAH RM20✅

50) WAN ANAS BIN MOHD YUSUF RM50✅

51) NOR RAHIM BIN TAMRIN RM30✅

52) MOHD FARIS FARIMAN BIN RAZALI RM20✅

53) MOHD FAUZAN BIN RAMLI RM20✅

54) SALLEHUDIN BIN ABDUL KHALID RM100✅????

55) MAZLINA SAAD RM10✅

56) ZABIDATUL AISHA BINTI REMLEE RM 20✅

57) SERI SURIATI BINTI SADERI RM10✅

58) AHMAD HULMI B HASSAN
RM100✅????

59) HABIBALLAH B HASSAN RM 10✅

60) HANIF B HASSAN
RM10✅

61) MOHAMAD ASYRAF BIN MOHAMAD YUSUF RM20✅

62) ROSMAWATI BINTI MOHAMAD RM20✅

63) JAIMAL BIN ABDUL SAH RM100✅????

64) TENKU AZMAN BIN TENGKU ABDULLAH RM100✅????

65) MOHD ISHAK AHMAT RM200✅????????

66) ZULKEPLY LANI RM100✅????

67) MUHAMMAD NAQIB BIN ARIFFIN
RM20✅

68) AB WAHID BIN BULIN RM50✅

69) DARYATI YUSOP RM10✅

70) NORHAYATI BINTI MOHAMED ALI RM10✅

71) ROSIDAH BINTI KILO RM110✅????

72) ROZLINDA BINTI SHAHAR RM50✅

73) HAFIZ HAZWAN RM50✅

74) SHARIFAH HASNAH BINTI SYED BAHAROM
RM 30 ✅

75) ABDUL RAHMAN JUSOH
RM 100✅????

76) MUHAMMAD RAHIMI BIN ABDUL RAHMAN
RM 100✅????

77) MUHAMMAD RIDHWAN BIN ABDUL RAHMAN
RM 100✅????

78) MUHAMMAD RIFQI BIN ABDUL RAHMAN
RM 100✅????

79) MUHAMMAD RAFIQIN BIN ABDUL RAHMAN
RM 100✅????

80) MUHAMMAD RAIF BIN ABDUL RAHMAN
RM 100✅????

81) MUHAMMAD RADHI BIN ABDUL RAHMAN
RM 100✅????

82) MUHAMMAD RUSHDI BIN ABDUL RAHMAN
RM 100✅????

83) JAMAAINI BINTI ABDUL RANI
RM 100✅????

84) MOHD FAUZI BIN MAHMUD RM10✅

85) ROSLI BIN AB HAMID RM10✅

86) ISMAIL BIN PAIMAN RM10✅

87) FAUZIAH BINTI DAWAN RM30✅

88) LAILA BINTI YAAKUB RM20✅

89) LAILI BINTI YAAKUB RM20✅

90) HANIFAH HAFIZHAH BINTI AHMAD HULMI
RM 20✅

91) HAKIMAH BINTI HJ.HASAN
RM 20✅

92) MUHAMMAD HUSNI MUBARAK BIN AHMAD HULMI
RM 20✅

93) AHMAD HANAN BIN AHMAD HULMI
RM 20✅

94) HAZAMI BINTI AHMAD HULMI
RM 20✅

95) KHAIRUN SHAM BIN ABD SAMAD
RM 20✅

96) MOHD RIDZUAN BIN ABD
RAZAK
RM 20✅

97) NOR AMALINA BINTI MAT ZAIN
RM 20✅

98) ZUNITA BINTI AHMAD KASMURI
RM10

99) NOR IZWAN BIN
KAMARAADIN
RM 20✅

100) SITI NORLIAH BINTI SUKOR RM30✅

101) ❌

102) MOHAMAD FAIZAL BIN YUNUS RM100✅????

103) SAPARIN BIN OMAR RM20✅

104) JANEN BIN NARAWI RM10✅

105) SYFUL ASNAN BIN MOHD SEHAT RM50✅

106) SITI ROKIAH HASIM
RM 20✅

107) MOHAMAD BIN SALAN RM 20✅

108) MOHD AMIN BIN PAIMAN RM10✅

109) JAINON BINTI ABD MANAP RM10✅

110) HAMBA ALLAH RM50✅

111) BAHARUDIN BIN MOHAMED RM20✅

112) TENGKU NOORASIAH BT TENGKU MAHYIDEEN RM20✅

113) SABALI BIN LEDI RM20✅

114) AZEERUL MAZREEQ BIN ABDUL RAHMAN RM10✅

115) BADARUZZAMAN BIN MOHAMAD YUSOF RM20✅

116) RAJA NOR AZIAN BINTI RAJA ABD. RAOH RM20✅

117) MAS RITA BINTI JANNATUL
RM20✅

118) SITI RAHIMAH BINTI ABDUL HAMID
RM20✅

119) TENGKU SOPHIAN BIN KU ISMAIL
RM10✅

120) KARTINIE NONY RM300✅????????????

121) JEMAAH BINTI SAMAD RM20✅

122) AZURA SALLEH RM100✅????

123) HALILI HARUN RM100✅????

124) NAJIHA BT MUSLIM RM50✅

125) MOHAMMAD SALAHUDDIN BIN ABDUL GHANI RM20✅

126) WAN ZALELA BINTI AHMAD MASHOR
RM50✅

127) MERIAM BINTI ABDULLAH RM100✅????

128) MOHAMAD ESWARDY RM20✅

129) MARZUKI KUA RM100✅????


*TOTAL RM6980*

Nak menipu je.. collection x habis2

Geram
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Fahmi93 on 19th January 2018, 8:32 pm

Dana kepala Jubo ad lar..dahh la..bukak mata skit..x serik2 lagi ke topup..mmg xkan dapat pon..sy brani potong jari la diiorg mk transfer kat smua ahli

Fahmi93
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 14/01/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Fahmi93 on 19th January 2018, 8:30 pm

Larr korang x baca lagi ke Dato lokman tu kelingg kutti mmg muka dy da masuk akhbar sebab menipu Wang pelaburan pon..xkn dpt paham lagi...Dana ni smua mana wujud..pasai pyramid skim je..skrg groop lawyer ad info kalau nk buat tuduhan..panggil smua ahli2 buat laporan dulu

Fahmi93
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 14/01/2018

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by antarakasih on 19th January 2018, 12:35 pm

Mana adq collection dh dato lokman ni,,yg mnyibuk nkncolect duit hnya leader yg kaki pnipu je,,

antarakasih
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 18/01/2018

Back to top Go down

Tak tahu

Post by Bosan on 19th January 2018, 9:39 am

Sekarang ni collection iu sekeping rm7 × 6550 ahli.. mungkin dah tak lama lagi kot

Bosan
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by syeikh on 18th January 2018, 7:06 pm

hang biar betul?? dana lokman dh game dh,,xada topup2 dh,,
tunggu nk transfer je kt kita,,itupun kalau saluran korang betul lah

syeikh
Guest


Back to top Go down

Minta kepastian

Post by Geram on 15th January 2018, 11:37 am

Hari demi hari menunggu.. masih suruh top up.. bila ditanya. Marah pula. Boleh sy tahu benar2 wujud ke dato lukman hakim bin abdullah sbg dato owner? Aq mcm dah kurang sedikit percaya pula.. aq dah habis dekat rm2000

Geram
Guest


Back to top Go down

Adakah ini dana dari dato owner yg india tu

Post by Fad on 17th November 2017, 5:46 pm

Dana nie yg digelar dato owner ?

Fad
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by fahrulhakim on 12th November 2017, 1:14 pm

SAYA NAK MASUK SAHAM HAJI JASMAN NI... macam mana ek ???

saya nak sumbang dalam 70 ribu ringgit tunai. Hopefully saham ini akan menambah duit pencen saya apabila saya pencen dalam 25 tahun yg akan datang.

insya ALAH

fahrulhakim

Posts : 4
Join date : 12/11/2017

Back to top Go down

baca boleh tapi percaya jangan... sekadar baca je

Post by sh bpip on 11th October 2017, 7:01 pm

SalinaBakri bagi Oktober 11, 2017 at 4:06 am
nfo DIM/BPIP – HQ DB : 12: 10 PM

PADA HARI INI (Rabu 11/10/ 17) PEMUAFAKATAN ANTARA KEDUA2 BELAH PIHAK TELAH MERUMUSKAN BEBERAPA PERKARA SBG ASAS UTK PENYELESAIAN PRKT PERTAMA DLM PERBINCANGAN FASA 2:

a PORTION (i): Peruntukan utk pemegang storage, sekuriti dan insuran
sbanyak 5% termasuk pembayran2 yg telah dibuat, selebihnya akan
dibayar melalui pelepasan dana.
b.PORTION (ii:) Peruntukan utk MOF dan BNM sbg hibah utk negara bg
keperluan semasa dalam tadbir urus kewangan negara.
c.PORTION (iii): Peruntukan kpd Dato’ Owner sbg pemegang amanah dan
usaha2 dan jasa2 Dato’ Owner membawa dana ini ke persada negara
d.PORTION (iv): preruntukan utk percukaian dibwh LHDN- tidak termasuk
dlam terma pelepasan dana. Jumlah yg diperlukan dalam pentadbiran
percukaian adalah 25% drp baki setelah ditolak para a dan b

# para (b) diperuntukan sebanyak 10% dari keseluruhan kapasiti dana
setelah diambilkira bahagian2 5% dalam para a (i)
# Perkara d perlu diselesaikan selewat2nya awal November melalui
pembayaran di luar peruntukan dana.

SEHUBUNGAN ITU KEDUA2 BELAH PIHAK AKAN MENGADAKAN PEMUAFAKATAN UTK FASA 3 PENYELESAIAN PRKT KEDUA PADA MINGGU SELEPAS CUTI PERAYAAN DEPAVALI. WATIKAH PENYERAHAN AKAN DIKEMUKAKAN KPD KEDUA2 BELAH PIHAK SETELAH MENDAPAT PERSETUJUAN RASMI DARI DATO’ SERI.

WPUN BEGITU DATO’ OWNER MASIH MEMBEKUKAN INFO UTK SEBARAN SETERUSNYA.

Sekian untuk makluman…

sh bpip
Guest


Back to top Go down

kerana penghujung nya

Post by sh bpip on 11th October 2017, 6:56 pm

Lepas malam maka malam lepas malam maka malam lagi... Bila masa nak siang nya... Ada orang kata itu tandanya gerhana matahari dan islam kata tarikh kiamat dah dekat... Jadi aku nak katakan bpip ni macam tu lqh kot... Tak habis habis malam nya

sh bpip
Guest


Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Tiradina on 1st October 2017, 7:27 pm

Puak2 munafiq ni tak abis2 lg kutip topap...bwk2 tobat la wehh..

Tiradina
Warga Baru

Posts : 40
Join date : 30/12/2014

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by demonDean on 7th September 2017, 10:52 pm

mydana wrote:Pada ketika ini.. BPIP masih buat marathon collection yang hampir berjuta-juta.. still tidak selesai lagi..

masih lg collect? tp DHJ dah lama xda collection n dah lama xda khabar
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by mydana on 7th September 2017, 4:40 pm

Pada ketika ini.. BPIP masih buat marathon collection yang hampir berjuta-juta.. still tidak selesai lagi..

mydana
Warga Baru

Posts : 5
Join date : 18/08/2017

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by demonDean on 28th August 2017, 2:58 am

mydana wrote:
demonDean wrote:
mydana wrote:
Rabiah wrote:Maksudnya yg ni dana yg mana ya? Dim atau rop
DIM dah jadi BPIP
ROP masih tak dapat status dari Raja Rampos

BPIP apa pula maksud nya.. akhir2 nie asyik nampak BPIP pula dah..

BPIP - Barclays Private Investment Project

noted with thanx =D
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Re: PERBINCANGAN MENGENAI INFO DATO LUKMAN HAKIM BIN ABDULLAH

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum