status dana

Post new topic   Reply to topic

Page 4 of 33 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 18 ... 33  Next

View previous topic View next topic Go down

Gerak

Post by Kesan on 28th August 2016, 3:08 pm

Yg nama tajul asmadi tu ke? Mai pakat warga johor buat tuntutan di public bank tower johor bahru. Cari hamba allah ni dan aju pada pengurus bank. Sebab dua 3 org dh ditutup mulut sebab tk nak cite banyak. Takut org kurang yakin dgn pengurusan public bank. Yg salah cuma staff dia je. Cari org ni.. tajul asmadi bin sarkam 650406015873. Jumpe pengurus public bank

Kesan
Guest


Back to top Go down

Cara

Post by Kesan on 28th August 2016, 3:02 pm

Mcm mana caranya? Saya dari jb jugak. Org tua smpai gadai tanah sebab dana ni. Kalau boleh nak tebus balik semuanya. Dh nak raya haji ni. Semua org kuat dana dh mula menghilang. Saya ada jugak dengar ada kakitangan public bank yg terlibat hal ni sebab semua aset dikaburkan. Kalau boleh saya nak tahu maklumat dan cara.

Kesan
Guest


Back to top Go down

Pulangan modal

Post by Syukur on 28th August 2016, 2:57 pm

Adif. Jb dh berapa bulan ni memang tgh panas isu dana. Beberapa org pm dh buat serahan hak masing untuk elak tindakan undang2. Panel yg buat serahan semula hak org ramai ialah public bank. Kerana ada org dlm dh salah guna kuasa. Takut jejas nama bank.

Syukur
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by adif on 28th August 2016, 2:19 pm

Ai PC pun belum dapat lagi mcm mana org jb dah dapat? Pakai duit lain dulu kut.

adif
Guest


Back to top Go down

Pulangan modal

Post by Syukur on 28th August 2016, 2:08 pm

Alhamdulilah warga jb dh dapat pulangan semua modal dan faedah selama penantian. Harap diantara anda semua segerakan penebusan semua hak masing2 sebelum terlewat.

Syukur
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by secret agent on 25th August 2016, 3:43 pm

Untuk perhatian Puan Kharyatee dan Puan Saliza. Tolong ambil tindakan sewajarnya terhadap sh ini.
Nama: Muhammad Sani Bin Abu Bakar
Nama samaran: jiwa74, jebon, joey, adolf hitler

jiwa74 wrote:Cantik lah .
Aku nak minta duit semula dari Khairitee dan Saliza serta Sharip Dol

jiwa74 wrote:Apa yea!!!!

Sarip Dol WmKL minta duit nak bayar kereta kot ?

Macam mana nak pegang amanah jika PA mcm itu

Makan dan minum atas kesusahan orang

Offer pun sudah mengarut

Cakap bunyi nya kosong saja

jiwa74 wrote:Jangan di layan permintaan PA tu, dulu dapat banyak masuk pocket sendiri
sudah poket nipis mengemis dgn SH

jiwa74 wrote:SHARIF DOL DARI WANGSA MAJU 5% JE BOLEH DI PERCAYAI INFO NYA

jiwa74 wrote:11. Saliza Yaakoob@shanie cafe@bontot Besar@muka minta top up .

jiwa74 wrote:Untung PA2 semua sbb dapat makan dari hasil top up sh .
Sh di beri info lemak manis di janji top up 100 dapat 100k oleh melaun Sharif Dol .
Info di kutip dari kerani BNM bukan dari pengurusan tertinggi .

jiwa74 wrote:Alahai Sarip WmKL sampai bila mahu menipu dgn info manis berkrim sampai bila mahu dari awal 2015 sehingga September lepas .
Lepas info di ikut dgn offer yg mengarut sehingga seorg PA yg bangang dan bodoh tak boleh di bawa berbincang yakin 1000% dengan info anda berikan sehingga PA ini out of control .

jiwa74 wrote:Tak perlu bising2 !! Contact seramai mungkin cari kepala nya seperti Sharif(SPA WmKL) dapat je kita ramai2 semut merah kan kepala butoh nya .

jiwa74 wrote:Dari dulu lagi aku cakap cari si sarip WmKL, bagi pelangkung je atau tangkap si sarip letak semut merah kat telur atau btg puns I dia .
Kerja tak ada tapi pakai kereta mewah pula tu .

jiwa74 wrote:Info sekadar info je dari Sarip, bukan betul pun hanya sekadar minta duit ada lah . Tak payah lah post lagi Tn Hasrul, buat orang lain marah je dan lain kali minta direct dari PC je sbb sarip and the gang/saliza yakoob nak cari duit je .

jiwa74 wrote:Dana Haji Jasman !!! Hampas belaka bro .

jiwa74 wrote:Hardcash untuk group Wangsa Maju/WmKL di buka, RM1k dapat RM1j . Cepat2 untuk buat belanja cuti2 Malaysia buat Saliza Yakoob and gangs .

jiwa74 wrote:Terima kasih pada org kuat negara Malaysia atas pembebasan Datuk Lokman dan lain2 sebelum hari raya tempoh hari..
Maaf zahir batin

jiwa74 wrote:FRB tu ialah Federal reserve Bond iaitu berbentuk Mother Box dan di dalam ada 12 biji yg di panggil black box

jiwa74 wrote:Saya tak nak cash, saya nak black box setiap satu nya US250billion

jiwa74 wrote:General Bobosky@General Bob..
Acting Chairman FRB di bawah pentadbiran baru yg akan mengantikan Obama...


jiwa74 wrote:Jika ada yg tak faham, type di Google Chicago reserve bond dan klik pada imej .
Dalam imej tu ada sebuah kotak Hitam dan ada 12 keping plat .
Kotak hitam besar di panggil mother box dan keping di panggil black box
Sejarah mother box tu ada untold story dan segelintir je tahu .
Tapi sini saya cerita juga pasal mother box dan black box tu, pernah dgr tak kisah 2 kapal British yg di tenggelam oleh Jepun di luar perairan Timur tanah Melayu dan di dalam nya puluhan mother box...
Mother box berada di atas salah satu kapal yg di tenggelam oleh Jepun di perairan Tanah Melayu pada world war ke 2 .

secret agent
Guest


Back to top Go down

Syukur

Post by Rasa on 25th August 2016, 1:45 pm

Jb dapat selesai refund. Cepat kalau nak kan semula hak anda. Dgr cerita ada anak leader jb berbogel dekat media sebab nak duit lebih. Kawan dpt gmbar dia.

Rasa
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Cirit Sembelit on 23rd August 2016, 11:22 am

MERDEKA!!!!! MERDEKA!!! MERDEKA!

Cirit Sembelit
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 122
Join date : 18/10/2015
Location : Public Toilet, UK

Back to top Go down

Re: status dana

Post by lanasara on 21st August 2016, 2:22 pm

mohdmoden wrote:yup!!! positif Very Happy Laughing

apa yg positif tu tuan????

lanasara
Warga Baru

Posts : 24
Join date : 16/06/2015

Back to top Go down

Re: status dana

Post by mohdmoden on 19th August 2016, 8:40 pm

yup!!! positif Very Happy Laughing

mohdmoden
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 274
Join date : 11/12/2014

Back to top Go down

Pucailok

Post by Jaitkuman on 19th August 2016, 3:30 pm

PC kaki kencing,lokman kaki sapu.semoga cepat mampus la dia org ni bersama phk pengurusan.

Jaitkuman
Guest


Back to top Go down

Jaitkuman

Post by Pucailok on 17th August 2016, 10:16 pm

Dengar2 group Johor dh dapat bahagian dari PC betul ke ni.grop wmkl,Sepang ,rohaizat bila nak di bagi Pulak.ramai sh susah dlm grop diorg .PC x penat ke kira duit tu.kalau ade grop sah kan info ni blh kongsi2 maklumat.

Pucailok
Guest


Back to top Go down

Pulangan modal

Post by Kesan on 12th August 2016, 3:22 am

Saya ingin merujuk untuk tindakan sebaiknya kepada seorang kakitangan public bank yang bernama tajul asmadi bin sarkam. Kpt no 650406015873. Kerana individu ini telah menjerat saya dan beberapa mangsa lain didalam kes pelaburannya. Berkenaan dana haji jasman. Dana emas dan juga pelaburan berbentuk hasil memiliki motorsikal berkuasa tinggi. Tertumpu kepada kami didaerah batu pahat dan sekitar. Beliau mengambil deposit tanpa pengesahan sokongan sesiapa kecuali public bank. Kerana itu jaminannya yang pernah dia nyatakan awal. Beliau berkata public bank menyokong penuh pelaburan yang dijalankan. Kami berharap ada tindakan diambil kerana pihak kami mahu membuat laporan pihak berkuasa diatas sebab dia cuba menghilangkan diri dan menepis dakwaan awal. Dia kini menukar no tel untuk mengelakkan dirinya. Dan public bank tower johor bahru adalah tempat ia bertugas. Kerana pihak kami pernah menjejaknya. Benarkah public bank meluluskan nya mengambil sebarang deposit orang awam untuk pelaburan. Beliau juga ahli kelab permotoran di johor bernumber pendaftaran JMY116. Dan ada satu lagi khabar yg menyatakan individu ini menggelarkannya pegawai khas kerajaan johor merangkap ketua konvoi mahkota johor. Dan mengaku dia org kuat tuanku sultan johor. Tolong semua disini bagi perhatian dan buat laporan polis jika ternampak individu ini.

Kesan
Guest


Back to top Go down

Bergeraklah

Post by Akibat on 12th August 2016, 3:21 am

Hah!!! Memang *****. Dana haji jasman memang dh jalan habis katanya. Ini sumber dari malaun public bank. Dia mengaku inspector tajul asmadi dari cawangan khas. Sekali aku check rupanya pekerja keselamatan public bank merangkap polis bantuan je. Pakai motor plat JMY116 mcm besar sgt motor dia tu nak menunjuk. Motor tu bapak aku jual pisang kat kg pun boleh beli. Minggu lepas aku dpt tau motor tu lah yg buat onar dekat jalan mcm trafik. Kalau kene depan aku memang aku langgar. Ada mangsa melayu kita dijanjikan pulangan motor besar kononnya kalau join beberapa lot dana haji jasman.

Akibat
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 11th August 2016, 7:12 pm

malim pelita wrote:Taukey bas ke tu? Ke taukey car kuey tiaw?

sani express & sani chqr kuey teow di kg subang ke bang?

demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 395
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Re: status dana

Post by malim pelita on 10th August 2016, 12:03 pm

Taukey bas ke tu? Ke taukey car kuey tiaw?

malim pelita
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 132
Join date : 24/03/2015

Back to top Go down

Re: status dana

Post by secret agent on 10th August 2016, 9:26 am

siasatan diteruskan dengan mengkaji personaliti Muhammad Sani Bin Abu Bakar ini

jiwa74 wrote:Terima kasih pada org kuat negara Malaysia atas pembebasan Datuk Lokman dan lain2 sebelum hari raya tempoh

hari..
Maaf zahir batin

jiwa74 wrote:FRB tu ialah Federal reserve Bond iaitu berbentuk Mother Box dan di dalam ada 12 biji yg di panggil black

box

jiwa74 wrote:Saya tak nak cash, saya nak black box setiap satu nya US250billion

jiwa74 wrote:General Bobosky@General Bob..
Acting Chairman FRB di bawah pentadbiran baru yg akan mengantikan Obama...


jiwa74 wrote:Jika ada yg tak faham, type di Google Chicago reserve bond dan klik pada imej .
Dalam imej tu ada sebuah kotak Hitam dan ada 12 keping plat .
Kotak hitam besar di panggil mother box dan keping di panggil black box
Sejarah mother box tu ada untold story dan segelintir je tahu .
Tapi sini saya cerita juga pasal mother box dan black box tu, pernah dgr tak kisah 2 kapal British yg di tenggelam oleh

Jepun di luar perairan Timur tanah Melayu dan di dalam nya puluhan mother box...
Mother box berada di atas salah satu kapal yg di tenggelam oleh Jepun di perairan Tanah Melayu pada world war ke 2 .


secret agent
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by jiwa74 on 9th August 2016, 11:37 am

secret agent wrote:Untuk perhatian Puan Kharyatee dan Puan Saliza. Tolong ambil tindakan sewajarnya terhadap sh ini.
Nama: Muhammad Sani Bin Abu Bakar
Nama samaran: jiwa74, jebon, joey, adolf hitler

jiwa74 wrote:Cantik lah .
Aku nak minta duit semula dari Khairitee dan Saliza serta Sharip Dol

jiwa74 wrote:Apa yea!!!!

Sarip Dol WmKL minta duit nak bayar kereta kot ?

Macam mana nak pegang amanah jika PA mcm itu

Makan dan minum atas kesusahan orang

Offer pun sudah mengarut

Cakap bunyi nya kosong saja

jiwa74 wrote:Jangan di layan permintaan PA tu, dulu dapat banyak masuk pocket sendiri
sudah poket nipis mengemis dgn SH

jiwa74 wrote:SHARIF DOL DARI WANGSA MAJU 5% JE BOLEH DI PERCAYAI INFO NYA

jiwa74 wrote:11. Saliza Yaakoob@shanie cafe@bontot Besar@muka minta top up .

jiwa74 wrote:Untung PA2 semua sbb dapat makan dari hasil top up sh .
Sh di beri info lemak manis di janji top up 100 dapat 100k oleh melaun Sharif Dol .
Info di kutip dari kerani BNM bukan dari pengurusan tertinggi .

jiwa74 wrote:Alahai Sarip WmKL sampai bila mahu menipu dgn info manis berkrim sampai bila mahu dari awal 2015 sehingga September lepas .
Lepas info di ikut dgn offer yg mengarut sehingga seorg PA yg bangang dan bodoh tak boleh di bawa berbincang yakin 1000% dengan info anda berikan sehingga PA ini out of control .

jiwa74 wrote:Tak perlu bising2 !! Contact seramai mungkin cari kepala nya seperti Sharif(SPA WmKL) dapat je kita ramai2 semut merah kan kepala butoh nya .

jiwa74 wrote:Dari dulu lagi aku cakap cari si sarip WmKL, bagi pelangkung je atau tangkap si sarip letak semut merah kat telur atau btg puns I dia .
Kerja tak ada tapi pakai kereta mewah pula tu .

jiwa74 wrote:Info sekadar info je dari Sarip, bukan betul pun hanya sekadar minta duit ada lah . Tak payah lah post lagi Tn Hasrul, buat orang lain marah je dan lain kali minta direct dari PC je sbb sarip and the gang/saliza yakoob nak cari duit je .

jiwa74 wrote:Dana Haji Jasman !!! Hampas belaka bro .

jiwa74 wrote:Hardcash untuk group Wangsa Maju/WmKL di buka, RM1k dapat RM1j . Cepat2 untuk buat belanja cuti2 Malaysia buat Saliza Yakoob and gangs .




OK no problem

jiwa74
Dato' Wira
Dato' Wira

Posts : 884
Join date : 29/09/2014
Age : 42
Location : Ampang City Complex

Back to top Go down

Re: status dana

Post by secret agent on 9th August 2016, 8:36 am

Untuk perhatian Puan Kharyatee dan Puan Saliza. Tolong ambil tindakan sewajarnya terhadap sh ini.
Nama: Muhammad Sani Bin Abu Bakar
Nama samaran: jiwa74, jebon, joey, adolf hitler

jiwa74 wrote:Cantik lah .
Aku nak minta duit semula dari Khairitee dan Saliza serta Sharip Dol

jiwa74 wrote:Apa yea!!!!

Sarip Dol WmKL minta duit nak bayar kereta kot ?

Macam mana nak pegang amanah jika PA mcm itu

Makan dan minum atas kesusahan orang

Offer pun sudah mengarut

Cakap bunyi nya kosong saja

jiwa74 wrote:Jangan di layan permintaan PA tu, dulu dapat banyak masuk pocket sendiri
sudah poket nipis mengemis dgn SH

jiwa74 wrote:SHARIF DOL DARI WANGSA MAJU 5% JE BOLEH DI PERCAYAI INFO NYA

jiwa74 wrote:11. Saliza Yaakoob@shanie cafe@bontot Besar@muka minta top up .

jiwa74 wrote:Untung PA2 semua sbb dapat makan dari hasil top up sh .
Sh di beri info lemak manis di janji top up 100 dapat 100k oleh melaun Sharif Dol .
Info di kutip dari kerani BNM bukan dari pengurusan tertinggi .

jiwa74 wrote:Alahai Sarip WmKL sampai bila mahu menipu dgn info manis berkrim sampai bila mahu dari awal 2015 sehingga September lepas .
Lepas info di ikut dgn offer yg mengarut sehingga seorg PA yg bangang dan bodoh tak boleh di bawa berbincang yakin 1000% dengan info anda berikan sehingga PA ini out of control .

jiwa74 wrote:Tak perlu bising2 !! Contact seramai mungkin cari kepala nya seperti Sharif(SPA WmKL) dapat je kita ramai2 semut merah kan kepala butoh nya .

jiwa74 wrote:Dari dulu lagi aku cakap cari si sarip WmKL, bagi pelangkung je atau tangkap si sarip letak semut merah kat telur atau btg puns I dia .
Kerja tak ada tapi pakai kereta mewah pula tu .

jiwa74 wrote:Info sekadar info je dari Sarip, bukan betul pun hanya sekadar minta duit ada lah . Tak payah lah post lagi Tn Hasrul, buat orang lain marah je dan lain kali minta direct dari PC je sbb sarip and the gang/saliza yakoob nak cari duit je .

jiwa74 wrote:Dana Haji Jasman !!! Hampas belaka bro .

jiwa74 wrote:Hardcash untuk group Wangsa Maju/WmKL di buka, RM1k dapat RM1j . Cepat2 untuk buat belanja cuti2 Malaysia buat Saliza Yakoob and gangs .

secret agent
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by mamatpositif on 8th August 2016, 10:30 pm

Salam jutawan billionwan dan kayawan semua...

Mcm mana skrg geng? Agak2 dh boleh serbu banglo kt Tijani tu? Keh keh keh...

Saya dihubungi oleh leader yg dh skian lama putus hubungan. Tiba2 timbul cerita group VIP akan dpt dlm masa tdekat....kih kih kih.

Saya ckp kt brader leader tu...saya akan topup semaksima mungkin. Tapi pakai air liur je...! Serta merta talian diputuskan....kah kah kah.

Contact saya sb nk suruh topup....keh keh keh. Hamlau...tul. Kalau nk mintak duit utk beli rokok tu...ckp je la terus terang...kah kah kah

Macam2....

mamatpositif
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 344
Join date : 06/12/2014

Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 6th August 2016, 9:09 pm

Dana Islam Malaysia FRCB wrote:Lagi orang Dato Lokman di tahan. Alhamdulillah...

Kuala Lumpur: Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) menahan seorang lelaki berusia 46 tahun disyaki terbabit dengan sindiket penipuan skim cepat kaya, dalam serbuan di sebuah kondominium di Taman Sri Hartamas, di sini, jam 1 pagi tadi.

Pengarah JSJK Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata, ketika serbuan suspek cuba menyorok di dalam bilik di kediaman terbabit bagi mengelak dari ditahan polis.

"Bagaimanapun, anggota berjaya menahan lelaki tempatan berusia 46 tahun itu.

"Siasatan awal juga mendapati suspek sudah melakukan persiapan untuk melarikan diri keluar negara," katanya menerusi satu kenyataan di sini, hari ini.

Menurutnya, tangkapan terbaru itu menjadikan seramai 16 individu ditahan terbabitkan dengan sindiket berkenaan.

Katanya, sindiket berkenaan membabitkan seramai 50,000 pelabur dengan pelaburan hampir RM50 juta.

"Polis masih mengesan beberapa inidividu dipercayai terbabit dalam skim ini," katanya.

dah update simplesite x?

demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 395
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Re: status dana

Post by jiwa74 on 6th August 2016, 10:17 am

Secret agent agak nya boleh dapat refund tu yea???
Minggu hadapan atau tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu...???

jiwa74
Dato' Wira
Dato' Wira

Posts : 884
Join date : 29/09/2014
Age : 42
Location : Ampang City Complex

Back to top Go down

Re: status dana

Post by Dana Islam Malaysia FRCB on 5th August 2016, 12:06 pm

Lagi orang Dato Lokman di tahan. Alhamdulillah...

Kuala Lumpur: Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) menahan seorang lelaki berusia 46 tahun disyaki terbabit dengan sindiket penipuan skim cepat kaya, dalam serbuan di sebuah kondominium di Taman Sri Hartamas, di sini, jam 1 pagi tadi.

Pengarah JSJK Bukit Aman, Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata, ketika serbuan suspek cuba menyorok di dalam bilik di kediaman terbabit bagi mengelak dari ditahan polis.

"Bagaimanapun, anggota berjaya menahan lelaki tempatan berusia 46 tahun itu.

"Siasatan awal juga mendapati suspek sudah melakukan persiapan untuk melarikan diri keluar negara," katanya menerusi satu kenyataan di sini, hari ini.

Menurutnya, tangkapan terbaru itu menjadikan seramai 16 individu ditahan terbabitkan dengan sindiket berkenaan.

Katanya, sindiket berkenaan membabitkan seramai 50,000 pelabur dengan pelaburan hampir RM50 juta.

"Polis masih mengesan beberapa inidividu dipercayai terbabit dalam skim ini," katanya.

Dana Islam Malaysia FRCB
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by jiwa74 on 4th August 2016, 10:57 pm

Rasa2 nya 0.9999% je peluang utk dapat refund...

jiwa74
Dato' Wira
Dato' Wira

Posts : 884
Join date : 29/09/2014
Age : 42
Location : Ampang City Complex

Back to top Go down

Dana dato lukman

Post by Prince cheetah on 4th August 2016, 10:54 pm

Today at 10:47 pm
by jiwa74
ngam wrote:
kena kencing laaa....dari dulu hingga la ni tak dapat apa yg dapat info je laaa....apa yg kita bayar tu adalah untuk beli info ja...tu yg betul..
diorg ni jual info ja sebenarnya

???? Di sini adakah dalam masa 1-2 minggu duit aku tu boleh di pulang balik tak ???


Berkubur laa jawabnya,,,,,,,bengong oiiiii!!!!!!

Prince cheetah
Warga Baru

Posts : 12
Join date : 21/04/2016

Back to top Go down

Re: status dana

Post by Sponsored content Today at 1:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 4 of 33 Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 18 ... 33  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum