status dana

Post new topic   Reply to topic

Page 1 of 34 1, 2, 3 ... 17 ... 34  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: status dana

Post by metabox99 on 9th December 2017, 6:28 pm

demonDean wrote:
metabox99 wrote:
Rainieh wrote:Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..


Info terkini di sini :>>  https://danahajijasman.wordpress.com/peringatan/

site nie dah x ada yea..


site tu dah kena hack dan kena delete oleh orang yang dengki tapi depa dah buat blog baru  untuk berbincang dan komen.


ini blog baru :>> [You must be registered and logged in to see this link.]


Last edited by metabox99 on 9th December 2017, 6:33 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : correction)

metabox99

Posts : 4
Join date : 29/05/2017

Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 26th November 2017, 10:59 pm

metabox99 wrote:
Rainieh wrote:Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..


Info terkini di sini :>>  https://danahajijasman.wordpress.com/peringatan/

site nie dah x ada yea..
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Ingin tahu

Post by Penerima Dana on 25th November 2017, 7:06 am

25/11/2017
Ada good news ke tentang Rop?
So apa good news tentang AFWF?

Penerima Dana
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by metabox99 on 3rd August 2017, 6:55 pm

Rainieh wrote:Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..


Info terkini di sini :>> [You must be registered and logged in to see this link.]

metabox99

Posts : 4
Join date : 29/05/2017

Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 20th July 2017, 3:46 am

kuciwagila wrote:
demonDean wrote:hehehe..
apa dana pun x ada infomarsi..
bertenang lah yea..

SETIA MENANTI..HEHEHE

settttttt..
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Re: status dana

Post by kuciwagila on 17th July 2017, 2:08 pm

demonDean wrote:hehehe..
apa dana pun x ada infomarsi..
bertenang lah yea..

SETIA MENANTI..HEHEHE
avatar
kuciwagila
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 146
Join date : 24/03/2015
Location : Google Earth

Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 6th July 2017, 10:20 am

hehehe..
apa dana pun x ada infomarsi..
bertenang lah yea..
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

Sabah

Post by Rainieh on 5th July 2017, 5:59 pm

Apa info terbaru rop untuk perkongsian semua ahli..

Rainieh
Guest


Back to top Go down

Status dana

Post by Ak_eight8 on 3rd July 2017, 11:43 pm

Info ROP

Sebelum raya..startup dah berlaku.
-crediting baru berlaku kebank penerima Khamis dan Jumaat
-fund dah sampai minggu lepas tapi start buat bayaran next week sebab minggu ni dah end of month
-owner terima call lawyer,pihak bank nak selesaikan PO secepat mungkin
-So owner kena allocated fund ke bank KITA utk bayar ke bank penerima.
-Owner tak nak urusan token dan PO berlaga or clash.Risau kelam kabut jadinya
-So token akan clear next week,bermula SELASA,RABU KHAMIS mcm ..INSYAALLAH.
-Pengaktifan fund pon dah berlaku,owner dapat surat.Dah selesai.
-pihak lawyer dah bantu bayar fee RM17800 dari institusi kewangan ke bank KITA..charges tu
-daripada bank KITA ke bank penerima tiada charges dikenakan kpd owner sebab deducted daripada akaun owner.KES SETTLED.
-SO jumaat lepas dan Isnin esok allocated fund utk PO penuh.
-lets say RABU KHAMIS JUMAAT clear token,dalam masa sama pembayaran PO akan dihantar ke bank penerima juga.
-so minggu kedua raya Token dapat,minggu ke3 raya PO pun berjalan....
>

Ak_eight8
Guest


Back to top Go down

Status dana

Post by Ak_eight8 on 1st July 2017, 10:34 pm

Assalamualaikum...salam aidil fitri.
Sape yg ade info terbaru pasl dana jasman,boleh kongsi2.dh lame senyap sunyi nii...

Ak_eight8
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by demonDean on 30th June 2017, 5:45 pm

mana ada status.. status berpinda2 mcm dulu2 setakat nie..
buat tak tahu aja la utk masa nie..
avatar
demonDean
Orang Kaya
Orang Kaya

Posts : 424
Join date : 02/09/2015

Back to top Go down

K

Post by ZORO on 30th June 2017, 10:51 am

HABUK PON XDA

ZORO
Guest


Back to top Go down

status terkini Dana Emas Raja2 Melayu(waw)

Post by abangnik@291j12 on 25th June 2017, 7:49 pm

Siapa ada status terkini dana..pls update

abangnik@291j12
Guest


Back to top Go down

Saliza

Post by mamakbenar on 25th May 2017, 9:57 pm

sedap dapat main saliza. pancut dalam lagi. tapi kena topup tu yg tak tahan tu

mamakbenar
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by harap on 25th May 2017, 9:02 am

Betul ke rop keluar dulu dari dana? Beruntung la yg join rop.

harap
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by mohdruhaizatrahim on 9th May 2017, 3:24 pm

Alhamdulillah...

mohdruhaizatrahim

Posts : 4
Join date : 01/09/2016

Back to top Go down

Re: status dana

Post by Tiradina on 23rd April 2017, 12:26 pm

Dana ***** *****...

Tiradina
Warga Baru

Posts : 40
Join date : 30/12/2014

Back to top Go down

Re: status dana

Post by kuciwagila on 10th April 2017, 12:47 pm

Hateman wrote:Ini adalah info rasmi dari Informer King Mr Hitman pada penghujung tahun lepas:

DHJ, dana haji jasman ini adalah satu dana yg dinamakan atas nama Hj Jasman tetapi bukanlah hj jasman yg meninggal dunia pd mlm 5hb baru ini. Hj Jasman yg sebenarnya berada di UK ,dan segala pengurusan di Malaysia adalah dibwh Tuan Adnan dan saya tahu ramai yg tidak mengenali siapa Tuan Adnan ini kerana nama beliau memang disorokkan dr DHJ atas faktor2 kerahsiaan,keselamatan dan faktor2 yg hanya arwah hj jasman shj yg mengetahuinya ,manakala ‘funder’ utk dana ini adalah diuruskan oleh Hj Jasman Md Salleh yg telah meninggal baru2 ini. Utk pengetahuan semua, apabila Hj Jasman meninggal dunia, memang benar ada seseorang yg perlu mengambilalih yg selepas ini saya panggil sbg penerima amanah. Penerima amanah ini adalah seseorang yg amat dipercayai dan dipandang tinggi oleh arwah kerana itu arwah mewasiatkan beliau sbg penerima amanah utk memastikan segala perjanjian dan janji yg telah dibuat akan ditunaikan oleh penerima amanah ini. Individu yg dilantik sbg penerima amanah itu bukanlah org2 yg sekarang sedang mengviralkan ke seluruh tanah melayu bahawa mereka telah dilantik sbg penerima amanah oleh arwah hj jasman.
Jika saya sebut sekalipun nama org yg sebenarnya dilantik sbg penerima amanah arwah hj jasman,saya rasa seorang pun tidak mengenali beliau. Saya sendiri pun tidak mengenali beliau hanya sekadar mengetahui nama beliau dr Tuan Adnan sendiri.
Utk makluman semua DHJ ini sebenarnya bermula dgn 3,4 org penyumbang utama dan arwah hj jasman diperkenalkan kpd DHJ oleh anak saudara beliau sendiri iaitu Kamaruddin. Bermula dr situlah arwah hj Jasman mula menjadi funder utama kpd DHJ ini manakala 3,4 org penyumbang mula2 itu diletakkan di bwh arwah hj jasman,tujuannya supaya penyaluran sumbangan tidak akan melalui banyak sumber tetapi hanya 1 sumber shj iaitu melalui arwah hj jasman. Keadaan begini berterusan selama berbelas tahun sehinggalah ianya terhenti mengejut apabila arwah meninggal dunia. Semasa hidupnya,penyumbang utama kpd arwah Hj Jasman adalah Hairi dr Johor selepas itu Nazli dr sepang dan akhirnya kpd Sarip dr KL. Tidak dinafikan Sarip menyumbang kpd arwah sehingga ke akhir hayat Hj Jasman,dan saya ingin nyatakan di sini secara ikhlas dan jujur,sarip bukanlah org yg diamanahkan sbg Penerima Amanah yg diamanahkan oleh arwah. Bukan juga nazli, hairi,nizam atau dato megat tetapi seperti yg saya beritahu tadi ianya seseorang yg saya tahu namanya tetapi saya tidak mengenali org nya. Ini diberitau sendiri oleh Tuan Adnan kpd saya. Samada sahabat2 percaya atau tidak apa yg saya beritahu ini ,ianya tidaklah menjadi masalah kpd saya. Saya hanya memberitahu apa yg benar dan Demi ALLAH saya ucapkan ianya adalah sememangnya BENAR. Saya nyatakan sekali lagi, penerima amanah itu bukanlah Sarip atau Nazli atau Hairi atau Nizam atau Dato Megat. Terpulang kpd sahabat2 semua ,mahu mempercayai atau tidak apa yg saya nyatakan.

Utk cerita selanjutnya,saya berharap dapat menemui sahabat2 semua kerana cerita yg saya ingin sampaikan ini amat2 penting dan perlu kerjasama dr semua sahabat2 kerana ianya penentuan samada kita akan menerima apa yg kita tunggu dan harap selama ini atau kita langsung tidak akan menerimanya terus.Harus difahami,maklumat ini saya terima personally dr Tuan Adnan dan faktor masa amat2 singakat sekali. Selesai masalah ini, saya berani beritahu sahabat2 semua,apa yg kita tunggu dan harapkan itu in sya ALLAH akan kita terima ,ianya100% PASTI dan 100% CONFIRM. Ianya spt yg diberitahu oleh Tuan Adnan kpd saya.

Utk pengetahua semua sahabat2, 1 copy rekod semua peyumbang DHJ ada pada saya dan hanya akan saya dedahkan kpd individu itu sendiri shj apabila tiba masa yg sesuai. In sya ALLAH.

Rekod nama2 penyumbang dan amaun yg diterima oleh penyumbang tersebut saya terima dr arwah hj jasman sendiri pd bulan 3 iaitu lebihkurang 6 bulan sebelum arwah meninggal dunia. Kenapa arwah memberinya kpd saya,tidaklah saya ketahui cuma apa yg arwah beritahu saya ialah, ” ko simpan shj rekod ni,ini adalah amanah dr aku kpd ko”.

Urusan yg perlu diselesaikan amat2 sedikit tetapi kalau tak diselesaikan urusan yg amat2 sedikit itu ianya akan menyebabkan kita langsung tidak akan mendapat apa2 pun. Bukanlah saya nak menakutkan sahabat2 semua tapi ianya adalah realiti ,bukan fantasi.

Tarikh pengagihan yg sebenarnya adalah bergantung kpd penyelesaian masalah yg sedikit itu. Dr sini kita boleh nampak impak yg berlaku jika kita boleh selesaikan masalah yg sedikit tersebut. Pengagihan akan berlaku bergantung kpd penyelesaian masalah yg sedikit tersebut. Harap maklum.

So what is the point...Ni dah 1st quarter of 2017...
avatar
kuciwagila
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 146
Join date : 24/03/2015
Location : Google Earth

Back to top Go down

Re: status dana

Post by Hateman on 7th April 2017, 12:56 pm

Ini adalah info rasmi dari Informer King Mr Hitman pada penghujung tahun lepas:

DHJ, dana haji jasman ini adalah satu dana yg dinamakan atas nama Hj Jasman tetapi bukanlah hj jasman yg meninggal dunia pd mlm 5hb baru ini. Hj Jasman yg sebenarnya berada di UK ,dan segala pengurusan di Malaysia adalah dibwh Tuan Adnan dan saya tahu ramai yg tidak mengenali siapa Tuan Adnan ini kerana nama beliau memang disorokkan dr DHJ atas faktor2 kerahsiaan,keselamatan dan faktor2 yg hanya arwah hj jasman shj yg mengetahuinya ,manakala ‘funder’ utk dana ini adalah diuruskan oleh Hj Jasman Md Salleh yg telah meninggal baru2 ini. Utk pengetahuan semua, apabila Hj Jasman meninggal dunia, memang benar ada seseorang yg perlu mengambilalih yg selepas ini saya panggil sbg penerima amanah. Penerima amanah ini adalah seseorang yg amat dipercayai dan dipandang tinggi oleh arwah kerana itu arwah mewasiatkan beliau sbg penerima amanah utk memastikan segala perjanjian dan janji yg telah dibuat akan ditunaikan oleh penerima amanah ini. Individu yg dilantik sbg penerima amanah itu bukanlah org2 yg sekarang sedang mengviralkan ke seluruh tanah melayu bahawa mereka telah dilantik sbg penerima amanah oleh arwah hj jasman.
Jika saya sebut sekalipun nama org yg sebenarnya dilantik sbg penerima amanah arwah hj jasman,saya rasa seorang pun tidak mengenali beliau. Saya sendiri pun tidak mengenali beliau hanya sekadar mengetahui nama beliau dr Tuan Adnan sendiri.
Utk makluman semua DHJ ini sebenarnya bermula dgn 3,4 org penyumbang utama dan arwah hj jasman diperkenalkan kpd DHJ oleh anak saudara beliau sendiri iaitu Kamaruddin. Bermula dr situlah arwah hj Jasman mula menjadi funder utama kpd DHJ ini manakala 3,4 org penyumbang mula2 itu diletakkan di bwh arwah hj jasman,tujuannya supaya penyaluran sumbangan tidak akan melalui banyak sumber tetapi hanya 1 sumber shj iaitu melalui arwah hj jasman. Keadaan begini berterusan selama berbelas tahun sehinggalah ianya terhenti mengejut apabila arwah meninggal dunia. Semasa hidupnya,penyumbang utama kpd arwah Hj Jasman adalah Hairi dr Johor selepas itu Nazli dr sepang dan akhirnya kpd Sarip dr KL. Tidak dinafikan Sarip menyumbang kpd arwah sehingga ke akhir hayat Hj Jasman,dan saya ingin nyatakan di sini secara ikhlas dan jujur,sarip bukanlah org yg diamanahkan sbg Penerima Amanah yg diamanahkan oleh arwah. Bukan juga nazli, hairi,nizam atau dato megat tetapi seperti yg saya beritahu tadi ianya seseorang yg saya tahu namanya tetapi saya tidak mengenali org nya. Ini diberitau sendiri oleh Tuan Adnan kpd saya. Samada sahabat2 percaya atau tidak apa yg saya beritahu ini ,ianya tidaklah menjadi masalah kpd saya. Saya hanya memberitahu apa yg benar dan Demi ALLAH saya ucapkan ianya adalah sememangnya BENAR. Saya nyatakan sekali lagi, penerima amanah itu bukanlah Sarip atau Nazli atau Hairi atau Nizam atau Dato Megat. Terpulang kpd sahabat2 semua ,mahu mempercayai atau tidak apa yg saya nyatakan.

Utk cerita selanjutnya,saya berharap dapat menemui sahabat2 semua kerana cerita yg saya ingin sampaikan ini amat2 penting dan perlu kerjasama dr semua sahabat2 kerana ianya penentuan samada kita akan menerima apa yg kita tunggu dan harap selama ini atau kita langsung tidak akan menerimanya terus.Harus difahami,maklumat ini saya terima personally dr Tuan Adnan dan faktor masa amat2 singakat sekali. Selesai masalah ini, saya berani beritahu sahabat2 semua,apa yg kita tunggu dan harapkan itu in sya ALLAH akan kita terima ,ianya100% PASTI dan 100% CONFIRM. Ianya spt yg diberitahu oleh Tuan Adnan kpd saya.

Utk pengetahua semua sahabat2, 1 copy rekod semua peyumbang DHJ ada pada saya dan hanya akan saya dedahkan kpd individu itu sendiri shj apabila tiba masa yg sesuai. In sya ALLAH.

Rekod nama2 penyumbang dan amaun yg diterima oleh penyumbang tersebut saya terima dr arwah hj jasman sendiri pd bulan 3 iaitu lebihkurang 6 bulan sebelum arwah meninggal dunia. Kenapa arwah memberinya kpd saya,tidaklah saya ketahui cuma apa yg arwah beritahu saya ialah, ” ko simpan shj rekod ni,ini adalah amanah dr aku kpd ko”.

Urusan yg perlu diselesaikan amat2 sedikit tetapi kalau tak diselesaikan urusan yg amat2 sedikit itu ianya akan menyebabkan kita langsung tidak akan mendapat apa2 pun. Bukanlah saya nak menakutkan sahabat2 semua tapi ianya adalah realiti ,bukan fantasi.

Tarikh pengagihan yg sebenarnya adalah bergantung kpd penyelesaian masalah yg sedikit itu. Dr sini kita boleh nampak impak yg berlaku jika kita boleh selesaikan masalah yg sedikit tersebut. Pengagihan akan berlaku bergantung kpd penyelesaian masalah yg sedikit tersebut. Harap maklum.

Hateman
Guest


Back to top Go down

betul kah rop ini wujud

Post by akukisah on 5th April 2017, 12:18 pm

aku dgr baru2 nie info yg program rop ini adalah sumbangan dana dari dana wawi. btl ke

akukisah
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by bond 007 on 27th February 2017, 10:50 am

Ssssyyyyy.... belum lagi.....sila rujuk kalendar parlimen.... ssssyyyy.....

bond 007
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Bola Lisut on 25th February 2017, 9:58 pm

bond 007 wrote:.... sssssyyyyyy.... semasa dewan rakyat bersidang ...... ssssyyyyyyyyyy...... jangan bising-bising.....
Dewan dah bersidang, apa keputusannya bos? bila dapatnya? bounce

Bola Lisut
Warga Tetap
Warga Tetap

Posts : 96
Join date : 01/01/2015

Back to top Go down

Re: status dana

Post by jiwa74 on 25th February 2017, 7:28 pm

Nama aku tak kisah tapi bila melanggar privasi, I'm coming with police report .

jiwa74
Dato' Wira
Dato' Wira

Posts : 888
Join date : 29/09/2014
Age : 43
Location : Ampang City Complex

Back to top Go down

Re: status dana

Post by jiwa74 on 25th February 2017, 7:21 pm

I'm coming with police report . TQ

jiwa74
Dato' Wira
Dato' Wira

Posts : 888
Join date : 29/09/2014
Age : 43
Location : Ampang City Complex

Back to top Go down

Re: status dana

Post by secret agent on 23rd February 2017, 8:12 am

B.U.M.P
Bring Up My Post

Untuk perhatian semua pengurusan dana (Sepang, Johor, Wangsa Maju, KB, KGUB etc). Tolong sampaikan kepada pengurusan dana dan ambil tindakan sewajarnya terhadap sh ini.
Nama: Muhammad Sani Bin Abu Bakar
Contact no: 012-3720840
Alamat rumah: Bakal didedahkan bounce
No kad pengenalan: Bakal didedahkan bounce
Nama samaran: jiwa74, jebon, joey, adolf hitler, halatuju

jiwa74 wrote:Cantik lah .
Aku nak minta duit semula dari Khairitee dan Saliza serta Sharip Dol

jiwa74 wrote:Apa yea!!!!

Sarip Dol WmKL minta duit nak bayar kereta kot ?

Macam mana nak pegang amanah jika PA mcm itu

Makan dan minum atas kesusahan orang

Offer pun sudah mengarut

Cakap bunyi nya kosong saja

jiwa74 wrote:Jangan di layan permintaan PA tu, dulu dapat banyak masuk pocket sendiri
sudah poket nipis mengemis dgn SH

jiwa74 wrote:SHARIF DOL DARI WANGSA MAJU 5% JE BOLEH DI PERCAYAI INFO NYA

jiwa74 wrote:11. Saliza Yaakoob@shanie cafe@bontot Besar@muka minta top up .

jiwa74 wrote:Untung PA2 semua sbb dapat makan dari hasil top up sh .
Sh di beri info lemak manis di janji top up 100 dapat 100k oleh melaun Sharif Dol .
Info di kutip dari kerani BNM bukan dari pengurusan tertinggi .

jiwa74 wrote:Alahai Sarip WmKL sampai bila mahu menipu dgn info manis berkrim sampai bila mahu dari awal 2015 sehingga September lepas .
Lepas info di ikut dgn offer yg mengarut sehingga seorg PA yg bangang dan bodoh tak boleh di bawa berbincang yakin 1000% dengan info anda berikan sehingga PA ini out of control .

jiwa74 wrote:Tak perlu bising2 !! Contact seramai mungkin cari kepala nya seperti Sharif(SPA WmKL) dapat je kita ramai2 semut merah kan kepala butoh nya .

jiwa74 wrote:Dari dulu lagi aku cakap cari si sarip WmKL, bagi pelangkung je atau tangkap si sarip letak semut merah kat telur atau btg puns I dia .
Kerja tak ada tapi pakai kereta mewah pula tu .

jiwa74 wrote:Info sekadar info je dari Sarip, bukan betul pun hanya sekadar minta duit ada lah . Tak payah lah post lagi Tn Hasrul, buat orang lain marah je dan lain kali minta direct dari PC je sbb sarip and the gang/saliza yakoob nak cari duit je .

jiwa74 wrote:Dana Haji Jasman !!! Hampas belaka bro .

jiwa74 wrote:Hardcash untuk group Wangsa Maju/WmKL di buka, RM1k dapat RM1j . Cepat2 untuk buat belanja cuti2 Malaysia buat Saliza Yakoob and gangs .

jiwa74 wrote:Terima kasih pada org kuat negara Malaysia atas pembebasan Datuk Lokman dan lain2 sebelum hari raya tempoh hari..
Maaf zahir batin

jiwa74 wrote:FRB tu ialah Federal reserve Bond iaitu berbentuk Mother Box dan di dalam ada 12 biji yg di panggil black box

jiwa74 wrote:Saya tak nak cash, saya nak black box setiap satu nya US250billion

jiwa74 wrote:General Bobosky@General Bob..
Acting Chairman FRB di bawah pentadbiran baru yg akan mengantikan Obama...


jiwa74 wrote:Jika ada yg tak faham, type di Google Chicago reserve bond dan klik pada imej .
Dalam imej tu ada sebuah kotak Hitam dan ada 12 keping plat .
Kotak hitam besar di panggil mother box dan keping di panggil black box
Sejarah mother box tu ada untold story dan segelintir je tahu .
Tapi sini saya cerita juga pasal mother box dan black box tu, pernah dgr tak kisah 2 kapal British yg di tenggelam oleh Jepun di luar perairan Timur tanah Melayu dan di dalam nya puluhan mother box...
Mother box berada di atas salah satu kapal yg di tenggelam oleh Jepun di perairan Tanah Melayu pada world war ke 2 .

secret agent
Guest


Back to top Go down

Re: status dana

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 34 1, 2, 3 ... 17 ... 34  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You can reply to topics in this forum